Σάλο αντιδράσεων έχει προκαλέσει η δημιουργία ενός άκρως κακόγουστου παιχνιδιού με τίτλο «Βομβαρδίστε τη Γάζα» (Bomb Gaza) το οποίο διανέμυε η Google μέσω της σελίδας βιντεοπαιχνιδιών της. Χιλιάδες χρήστες καταδίκασαν το παιχνίδι ως ανάρμοστο και ότι οι δημιουργοί του δεν σέβονται τις περισσότερες από 1.800 ανθρώπινες ζωές που έχουν ήδη χαθεί στην πολύπαθη Λωρίδα και τους άμαχους Παλαιστίνιους που εξακολουθούν να απειλούνται από τις πολεμικές επιχειρίσεις του Ισραήλ.
 
Η εν λόγω εφαρμογή είχε ως πηγή «έμπευσης» τους βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας από τους Ισραηλινούς. Σκοπός της ήταν ο παίκτης, ο οποίος είναι υπεύθυνος των αεροπορικών επιδρομών του Ισραήλ, να χτυπήσει όσο το δυνατόν περισσότερους στόχους – οι οποίοι είναι μαχητές της Χαμάς- πιλοτάροντας ένα ισραηλινό πολεμικό αεροσκάφος.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που κάνουν λόγο και για έμμεση μορφή προπαγάνδας και πλύσιμο εγκεφάλου του νεανικού κοινού για τα όσα διαδραμματίζονται στην Γάζα, που το πλέον σίγουρο είναι ότι δεν αποτελούν υλικό για… παιχνίδι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Google ανακοίνωσε την Δευτέρα ότι απέσυρε από το Play Store την εφαρμογή του παιχνιδιού και πλέον δεν θα είναι διαθέσιμο.

Δείτε το demo του παιχνιδιού

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης