Η έγκριση του εμβολίου της Pfizer κατά της COVID-19 στις ΗΠΑ αναμένεται στις επόμενες ημέρες, και οι πρώτοι Αμερικανοί ίσως εμβολιαστούν ακόμα και τη Δευτέρα ή την Τρίτη, δήλωσε σήμερα Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου ο υπουργός Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών των ΗΠΑ, Άλεξ Αζάρ.

Μιλώντας στην εκπομπή «Good Morning America» του ABC, ανέφερε επίσης ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση πρόκειται να συνεργαστεί με την εταιρεία για την κυκλοφορία του εμβολίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πριν από λίγο, ο FDA ενημέρωσε την Pfizer ότι σκοπεύει να προχωρήσει σε έγκριση του εμβολίου τους» διευκρίνισε ο υπουργός Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών των ΗΠΑ Άλεξ Αζάρ στο ABC.

Το Αμερικανικό Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών επιβεβαίωσε στο CNN ότι ο Αζάρ αναφερόταν σε ένα tweet που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή το πρωί, το οποίο συνδέεται με μία ανακοίνωση του FDA από τον δρα Stephen Hahn και τον δρα Peter Marks.

Ο υπουργός δήλωσε επίσης ότι ο Ομοσπονδιακός Οργανισμός Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ έχει πληροφορήσει την παρασκευάστρια εταιρεία ότι σχεδιάζει να προχωρήσει με την έγκριση.

Η Pfizer ζήτησε να εγκριθεί το εμβόλιο δύο δόσεων για χρήση σε άτομα ηλικίας 16 έως 85 ετών.

Η ανεξάρτητη επιτροπή συμβούλων του FDA τάχθηκε κατά ευρεία πλειοψηφία υπέρ της έγκρισης της κατεπείγουσας χρήσης του εμβολίου της Pfizer. 

Ο υπουργός Αζάρ σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου

Ο Αζάρ είπε ότι «πιθανόν τις επόμενες δυο μέρες», καθώς η κυβέρνηση εργάζεται για να διαπραγματευτεί με την Pfizer και να λάβει πληροφορίες που οι γιατροί χρειάζονται για να συνταγογραφήσουν το εμβόλιο κατάλληλα, ίσως «να δούμε την έγκριση αυτού του πρώτου εμβολίου».

Ο Αζάρ είπε ότι η κυβέρνηση θα συνεργαστεί με την Pfizer για την κυκλοφορία του εμβολίου και «έτσι θα μπορούσαμε να δούμε ανθρώπους να εμβολιάζονται τη Δευτέρα ή την Τρίτη της επόμενης εβδομάδας».

Η ανακοίνωση του FDA την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου γράφει τα εξής;

«Μετά τα θετικά αποτελέσματα της χθεσινής συμβουλευτικής επιτροπής σχετικά με το εμβόλιο Pfizer-BioNTech COVID-19, η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων ενημέρωσε τον χορηγό ότι θα εργαστεί γρήγορα για την οριστικοποίηση και την έκδοση άδειας χρήσης έκτακτης ανάγκης. Ο οργανισμός έχει επίσης ενημερώσει τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ και την επιχείρηση Warp Speed, ώστε να μπορούν να εκτελέσουν τα σχέδιά τους για έγκαιρη διανομή εμβολίων».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης