«Εγκληματική ενέργεια» χαρακτήρισε την πολύνεκρη επίθεση σε σχολείο της νότιας Λωρίδας της Γάζας ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι-μουν και ζήτησε όσοι ευθύνονται για αυτήν τη «νέα κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου» να δώσουν λόγο για τις πράξεις τους.

Σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα ο εκπρόσωπός του, ο γ.γ. του ΟΗΕ καταδίκασε με τον εντονότερο τρόπο τον βομβαρδισμό του σχολείου της UNRWA στη Ράφα, από τον οποίο έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 10 πολίτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το σχολείο φιλοξενούσε περίπου 3.000 Παλαιστίνιους πρόσφυγες και ο Μπαν Κι-μουν τόνισε ότι οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ «είχαν κατ’ επανάληψη ενημερωθεί για την τοποθεσία αυτών των χώρων» όπου καταφεύγουν οι εκτοπισμένοι.

Τα καταφύγια αυτά «πρέπει να είναι ασφαλείς ζώνες και όχι εμπόλεμες», υπογράμμισε.

«Πρόκειται για σκάνδαλο, από ηθικής άποψης, και για εγκληματική ενέργεια» προστίθεται στην ανακοίνωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αυτή η τρέλα πρέπει να σταματήσει» σημείωσε ο γ.γ. του ΟΗΕ, καλώντας το Ισραήλ και την παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς να σταματήσουν τις συγκρούσεις και να διαπραγματευτούν μια ειρηνευτική συμφωνία στο Κάιρο.

Είναι η τρίτη φορά μέσα σε 10 ημέρες που πλήττεται σχολείο του ΟΗΕ στη Λωρίδα της Γάζας. Περίπου 30 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στις δύο προηγούμενες επιθέσεις, στα σχολεία του Μπέιτ Χανούν και της Τζαμπαλίγια, στις 24 και στις 31 Ιουλίου, αντίστοιχα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης: Βομβαρδίζουν σχολεία χωρίς έλεος
Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 3 Αυγούστου 2014, 15:00

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης