Λόγω κορωνοϊού, και με τα κρούσματα στην Αίγυπτο αλλά και την πόλη της Αλεξάνδρειας να αυξάνονται, το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και η ελληνική παροικία της πόλης του Μεγάλου Αλεξάνδρου θα ζήσουν τελείως διαφορετικά, από κάθε άλλη χρονιά, τα Θεοφάνια.

Έτσι, για πρώτη φορά από τότε που εξελέγη ως Προκαθήμενος του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρος δεν θα ρίξει τον Τίμιο Σταυρό στη θάλασσα της Μεσογείου, όπως γινόταν κάθε χρόνο από τις εγκαταστάσεις τού Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου Αλεξανδρείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ακολουθία του Αγιασμού των Υδάτων από τον Αλεξανδρινό Προκαθήμενο θα περιοριστεί εντός του επιβλητικού κοινοτικού ναού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αλεξανδρείας, με πιστή την τήρηση όλων των προληπτικών μέτρων για την αποφυγή της πανδημίας που έχει αποφασίσει η αιγυπτιακή κυβέρνηση, η οποία έχει σκληρύνει τη στάση της τις τελευταίες ημέρες, θέλοντας να περιορίσει όσο γίνεται το δεύτερο κύμα του COVID-19 που πλήττει τη χώρα.

Λόγω ακριβώς των ίδιων μέτρων, ούτε η επίσκεψη του κυβερνήτη της Αλεξάνδρειας και των άλλων αρχών της πόλης θα πραγματοποιηθεί, ως είθισται τα παλαιότερα έτη, στον Πατριάρχη Θεόδωρο για την ανταλλαγή ευχών για το νέο έτος.

Την ίδια απόφαση τηρεί και ο Ελληνικός Ναυτικός Όμιλος Καΐρου, στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα, όπου, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ιστορικού σωματείου, δεν θα πραγματοποιηθεί η ρίψη του Τιμίου Σταυρού στον Νείλο ποταμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Υγείας της χώρας, άλλοι 64 άνθρωποι έχασαν χθες τη ζωή τους στην Αίγυπτο από επιπλοκές του κορωνοϊού, με τα θύματα συνολικά να ανέρχονται στα 7.805 άτομα, ενώ επίσης καταγράφηκαν 1.309 νέες επιβεβαιωμένες μολύνσεις με τον συνολικό τους αριθμό να φτάνει τα 142.187 άτομα.

Ειδικοί υποστηρίζουν ότι το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού στη χώρα θα κορυφωθεί μέχρι το τέλος του μηνός Ιανουαρίου.

Από χθες Κυριακή, η Αίγυπτος επιβάλλει πρόστιμο 50 αιγυπτιακών λιρών (περίπου 2,7 ευρώ) σε όποιον δε φορά σε δημόσιους χώρους την προστατευτική μάσκα προσώπου. 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης