Την αυστηρή επιβολή ποινών σε όσους δεν φορούν μάσκα προσώπου, που θα φτάνουν τις 4.000 αιγυπτιακές λίρες (περίπου 216 ευρώ), θα εφαρμόσει η Αίγυπτος από το ερχόμενο Σάββατο σε όλους τους επιβάτες που θα χρησιμοποιούν τις γραμμές του Μετρό του Καΐρου.

Μάλιστα θα απαγορεύεται πλήρως και η είσοδος στους σταθμούς σε όσους δεν φορούν μάσκα προστασίας από τον κορωνοϊό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εταιρεία διαχείρισης του Μετρό της αιγυπτιακής πρωτεύουσας ενημερώνει ότι θα εγκαταστήσει μηχανήματα αυτόματης πώλησης μάσκας στις εισόδους των σταθμών.

Η οδηγία αυτή αυστηρότερης εφαρμογής της εν λόγω απόφασης έρχεται εβδομάδες αφότου ο πρωθυπουργός Μοστάφα Μάντμπουλι προέτρεψε την αυστηρότερη επιβολή κανονισμών που καθιστούν υποχρεωτικές τις μάσκες σε δημόσιους χώρους και σε μέσα μεταφοράς και ενώ αυξάνονται οι περιπτώσεις κορωνοϊού στη χώρα.

Η Αίγυπτος κατέστησε υποχρεωτικές τις προστατευτικές μάσκες στις 30 Μαΐου, με τους παραβάτες να αντιμετωπίζουν βαριά πρόστιμα, σε μια κίνηση που αποσκοπεί στον περιορισμό της εξάπλωσης του COVID-19 στην πυκνοκατοικημένη χώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Αίγυπτος έχει καταγράψει μέχρι σήμερα επίσημα 111.009 περιπτώσεις κορωνοϊού. Από επιπλοκές του  COVID-19, έχουν καταλήξει 6.465 άτομα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης