Συνολικά 71 φοιτητές που σπουδάζουν στο γνωστό, αιγυπτιακό πανεπιστήμιο Αλ Άζχαρ κατηγορούνται ότι ανήκουν στην απαγορευμένη οργάνωση Μουσουλμανική Αδελφότητα και ότι συμμετείχαν σε παράνομες συγκεντρώσεις, ανέφερε δικαστική πηγή της Αιγύπτου.

Σημειώνεται ότι εκατοντάδες φοιτητές έχουν ήδη δικαστεί για ταραχές στα πανεπιστήμια, προπύργια των οπαδών του ανατραπέντα ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι 71 φοιτητές του Αλ Άζχαρ, του ύπατου θεσμού του σουνιτικού Ισλάμ, έχουν συλληφθεί από τον Οκτώβριο, οπότε άρχισε η νέα ακαδημαϊκή χρονικά, στη διάρκεια πολλών συγκρούσεων με τις δυνάμεις ασφαλείας, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Κατηγορούνται για συμμετοχή σε παράνομες διαδηλώσεις, για υποκίνηση ταραχών, επιθέσεις εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας και για ένταξη στη Μουσουλμανική Αδελφότητα, την οποία οι αιγυπτιακές αρχές έχουν κηρύξει παράνομη, πρόσθεσε.

Τουλάχιστον 14 φοιτητές σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις με δυνάμεις ασφαλείας στη διάρκεια διαδηλώσεων στα πανεπιστήμια στη διάρκεια της προηγούμενης ακαδημαϊκής χρονιάς, η οποία ολοκληρώθηκε τον Απρίλιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης