«Εφικτή η πολιτική λύση στη Συρία»

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 28 Ιουνίου 2012, 07:35
«Εφικτή η πολιτική λύση στη Συρία»
O επικεφαλής των παρατηρητών του Ο.Η.Ε. στη Συρία, στρατηγός Ρόμπερτ Μουντ, εξήγησε σε συνέντευξή του, η οποία δημοσιεύεται σήμερα, Πέμπτη, στη βρετανική εφημερίδα «The Times» ότι παραμένει εφικτό το ενδεχόμενο εύρεσης πολιτικής λύσης στην κρίση, που βρίσκεται σε εξέλιξη από τα μέσα Μαρτίου του 2011 στην ασιατική χώρα.

«Το συριακό καθεστώς και η ένοπλη Αντιπολίτευση αποφάσισαν ότι έχουν περισσότερα να κερδίσουν με τη βία παρά ακολουθώντας τον δρόμο της διπλωματίας» τόνισε, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι «το θάρρος των περίπου 300 παρατηρητών του Ο.Η.Ε. στη Συρία είναι τεράστιο».

«Πρέπει να μας επιτρέψουν να κάνουμε τη δουλειά μας» πρόσθεσε.

Οι δραστηριότητες των παρατηρητών έχουν διακοπεί από τις 16 Ιουνίου εξαιτίας της συνέχισης των συγκρούσεων, παρά το γεγονός ότι η αποστολή των παρατηρητών (UNSMIS) παραμένει στη Συρία.

Στην ίδια συνέντευξη δεν παρέλειψε να εκφράσει την αντίθεσή του στην άποψη που πρεσβεύει ότι οι παρατηρητές του Ο.Η.Ε. θα πρέπει να οπλοφορούν.

«Το να θελήσει κάποιος να σκοτώσει έναν άοπλο παρατηρητή είναι πολύ πιο δύσκολο. Εάν όμως είναι κάποιος οπλισμένος, αυτομάτως γίνεται νόμιμος στόχος» κατέληξε.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 28 Ιουνίου 2012, 08:01