Συνεχίζεται ο εφιάλτης στο Μαϊάμι μετά την κατάρρευση της πολυκατοικίας, με τις έρευνες των σωστικών συνεργείων να δίνουν αγώνα δρόμου και τις Αρχές να εκφράζουν φόβους πως ο απολογισμός των θυμάτων θα είναι βαρύς.

Την ίδια ώρα, οι ειδικοί κάνουν λόγο για «κατασκευαστικό λάθος», ενώ οι οικογένειες των αγνοουμένων προσεύχονται για ένα «θαύμα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτή η ξαφνική καταστροφή έχει αφήσει μέχρι στιγμής πίσω της 12 τραυματίες που νοσηλεύονται, την ίδια ώρα που για τον εντοπισμό των αγνοουμένων χρησιμοποιούνται ηχοεντοπιστικά συστήματα Sonar, αλλά και μονάδες με ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά. 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέσσερις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους μέχρι αυτήν την ώρα βάσει επίσημων στοιχείων, ενώ οι Αρχές δεν έχουν καμία πληροφορία για την τύχη 159 ανθρώπων, όπως δήλωσε σήμερα η επικεφαλής των Αρχών της κομητείας Miami-Dade.

«Ο αριθμός των ανθρώπων για την τύχη των οποίων δεν έχουμε καμία ενημέρωση έχει αυξηθεί σε 159. Επιπλέον, επιβεβαιώνουμε αύξηση του απολογισμού των νεκρών, που είναι πλέον 4», δήλωσε η Daniella Levine Cava σε συνέντευξη Τύπου.

Όπως μάλιστα ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος η πολιτεία της Φλόριντα κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ διατάχθηκε η παροχή βοήθειας από τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες έρευνας και διάσωσης, οι οποίες είναι έτοιμες να συνδράμουν αν τους ζητηθεί στις επιχειρήσεις ή στη διακομιδή διασωθέντων σε νοσοκομεία.

«Ελπίζουμε ότι θα βρούμε επιζώντες»

«Οι Αρχές ελπίζουν ότι θα βρουν επιζώντες στα χαλάσματα του κτηρίου που κατέρρευσε, παρά την έκταση της καταστροφής», πρόσθεσε ακόμα η Levine Cava, ενώ διευκρίνισε: «θα συνεχίσουμε τις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης διότι διατηρούμε ακόμα την ελπίδα ότι θα βρούμε επιζώντες».

Επιπλέον, σύμφωνα με την κυρία Levine Cava, «102 άνθρωποι εντοπίστηκαν (…) και είναι ασφαλείς».

Την ίδια ώρα και ο δήμαρχος του Miami-Dade εξέφρασε την ελπίδα ότι οι άνθρωποι που αγνοούνται θα βρεθούν ζωντανοί.

Είναι άγνωστο πόσοι ακριβώς από τους ενοίκους των διαμερισμάτων στο τμήμα της πολυκατοικίας που κατέρρευσε βρίσκονταν μέσα στα σπίτια τους όταν έγινε η καταστροφή, στη 01:30 της Πέμπτης (τοπική ώρα). Επίσης αξιωματούχοι στον Δήμο Surfside δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσουν τον ακριβή αριθμό των αγνοουμένων στο κτηριακό συγκρότημα Champlain Towers.

Σημειώνεται ότι το κτήριο, το οποίο βρίσκεται πολύ κοντά στη θάλασσα, είχε οικοδομηθεί το 1981 και διέθετε 136 διαμερίσματα. Στο τμήμα που κατέρρευσε βρίσκονταν τα 55 από αυτά τα διαμερίσματα.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από το σημείο:

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης