Το Υπουργείο Υγείας της Αιθιοπίας ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 1.692 κρούσματα του SARS-CoV-2, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον νέο κορωνοϊό στο κράτος της ανατολικής Αφρικής να φθάνει τις 190.594.

Παράλληλα, οι θάνατοι άλλων 19 ασθενών με τον COVID-19 αύξησαν τον απολογισμό της πανδημίας σε 2.693 νεκρούς μέχρι στιγμής, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η δεύτερη πολυπληθέστερη χώρα της Αφρικής καταγράφει τον υψηλότερο αριθμό μολύνσεων στην ανατολική περιφέρεια της ηπείρου. Κατατάσσεται πέμπτη σε ολόκληρη την Αφρική σε αριθμό κρουσμάτων.

Ο αριθμός των επιλεγόμενων ενεργών κρουσμάτων είναι επί του παρόντος 38.309, ενώ 693 ασθενείς με τον COVID-19 νοσηλεύονται σε σοβαρή ως κρίσιμη κατάσταση.

Η Αιθιοπία έχει καταγράψει περί το 4% του συνόλου των κρουσμάτων σε όλη τη Μαύρη Ήπειρο, σύμφωνα με τα Αφρικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αιθιοπικές αρχές έχουν αρχίσει εκστρατεία ανοσοποίησης, αφού παρέλαβαν την 7η Μαρτίου παρτίδα 2,2 εκατ. δόσεων εμβολίων για τον νέο κορωνοϊό μέσω του COVAX, του μηχανισμού του οποίου ηγείται ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης