Το υπουργείο Εξωτερικών της Αιθιοπίας απέρριψε το Σάββατο τις κατηγορίες που διατύπωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ περί εθνοκάθαρσης στο Τιγκράι, χαρακτηρίζοντάς τις «παντελώς αβάσιμες και παραπλανητικές».

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Άντονι Μπλίνκεν έκανε λόγο την Τετάρτη για «πράξεις εθνοκάθαρσης» στο δυτικό Τιγκράι και αναφέρθηκε στην παρουσία δυνάμεων από την Ερυθραία και τη γειτονική επαρχία Αμχάρα οι οποίες, όπως είπε, «πρέπει να φύγουν».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι ισχυρισμοί, ή μάλλον οι κατηγορίες για εθνοκάθαρση στο Τιγκράι, τις οποίες εξαπέλυσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Τζ. Μπλίνκεν κατά την κατάθεσή του στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής στις 10 Μαρτίου 2021 είναι μια εντελώς αβάσιμη και παραπλανητική ετυμηγορία εναντίον της κυβέρνησης της Αιθιοπίας», ανέφερε το υπουργείο στην ανακοίνωσή του.

«Τίποτα, κατά τη διάρκεια ή μετά την επιχείρηση επιβολής της τάξης στο Τιγκράι, δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, κατά κανέναν τρόπο, ως στοχευμένη, σκόπιμη εθνοκάθαρση εναντίον κανενός στην περιοχή. Για αυτό η αιθιοπική κυβέρνηση αντιτίθεται σθεναρά σε τέτοιες κατηγορίες», πρόσθεσε.

Η ανακοίνωση καταλήγει ότι οι Αιθίοπες θέλουν να διατηρήσουν τις σχέσεις τους με τις ΗΠΑ και να έχουν «ειλικρινείς συνομιλίες για τα διμερή και τα περιφερειακά θέματα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης