Ένας εθελοντής λήπτης του εμβολίου της AstraZeneca κατά του κορωνοϊού, αποκάλυψε ότι υπέφερε από πυρετό, ρίγη, κεφαλαλγία και κόπωση 14 ώρες μετά τη λήψη του.

Η AstraZeneca ανακοίνωσε την Τρίτη ότι οι δοκιμές του εμβολίου σταμάτησαν αφού ένας εθελοντής, στο Ηνωμένο Βασίλειο ανέφερε πιθανή παρενέργεια. Άλλος εθελοντής, ο οποίος έλαβε το πρώτη δόση του εμβολίου στις αρχές Μαΐου, μίλησε στη MailOnline για εξουθενωτικές παρενέργειες που διήρκεσαν αρκετές ημέρες μετά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ξύπνησα περίπου στις 2πμ με πυρετό πάνω από 39 βαθμούς Κελσίου», είπε χαρακτηριστικά ο εθελοντής Jack Sommers.

«Ένιωσα απίστευτα αδύναμος και δεν μπορούσα πραγματικά να σηκωθώ και να κινηθώ, οπότε ο σύντροφός μου έπρεπε να μου πάρει παρακεταμόλη».

"Ανέβασα 39 πυρετό" τις πρώτες ώρες μετά το εμβόλιο λέει ο εθελοντής Jack Sommer στη Dailymail«Η θερμοκρασία συνεχίστηκε για περίπου μια μέρα και απλά ένιωθα πολύ αδύναμος, σε λήθαργο και δεν μπορούσα να κάνω τίποτα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο εθελοντής είπε ότι ένιωθε τέτοια αδιαθεσία και κούραση που το μόνο που μπορούσε να κάνει ήταν να κοιμηθεί το μεγαλύτερο μέρος της δεύτερης ημέρας μετά την ένεση. Καθ ‘όλη τη διάρκεια των δύο πρώτων ημερών μετά το τρύπημα, είχε επίσης πονοκέφαλο και επίμονα ρίγη. Είπε επίσης, ότι τα πιο σοβαρά συμπτώματα είχαν εξαφανιστεί όταν ξύπνησε την τρίτη ημέρα μετά τη λήψη του εμβολίου, αλλά οι ανεπιθύμητες ενέργειες συνεχίστηκαν.

«Ένιωσα ακόμα αδύναμος για μερικές μέρες μετά αν και τα συμπτώματα δεν ήταν τόσο σοβαρά όσο η πρώτη μέρα», είπε.

Ο εθελοντής σημείωσε επίσης, ότι επρόκειτο να κάνει μία ακόμα δόση τη Δευτέρα, αλλά το βράδυ έλαβε ένα email από τον διαχειριστή του έργου που ακύρωσε το ραντεβού. Το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου έγραφε: «Λόγω ασθένειας σε έναν εθελοντή του εμβολίου, αναβάλλουμε τις κλινικές δκιμές έως ότου έχουμε περισσότερες πληροφορίες»

Πηγή:dailymail

   

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης