Νεκρή από τα πυρά ενόπλων έπεσε το Σάββατο το βράδυ μια γυναίκα πολιτικός στο νότιο τμήμα του Πακιστάν, μετέδωσε το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Η Zahra Shahid Hussain (Ζάρα Σαχίντ Χουσέιν) ήταν αντιπρόεδρος του Κόμματος της Αντιπολίτευσης «Κίνημα για τη Δικαιοσύνη» (PTI) και δολοφονήθηκε έξω από το σπίτι της στην παραθαλάσσια πόλη και σημαντικό λιμάνι της χώρας, Καράτσι. Οι ένοπλοι επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα και αναζητούνται από την Αστυνομία. Εκτιμάται ότι τουλάχιστον 150 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους κατά τη διάρκεια των εθνικών εκλογών που διεξήχθησαν την περασμένη εβδομάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιθέσεις ενόπλων και εκρήξεις παγιδευμένων αυτοκινήτων ήταν ορισμένα από τα αιματηρά γεγονότα που στιγμάτισαν την εκλογική διαδικασία κυρίως στο νότιο τμήμα της ασιατικής χώρας.

Ο Nawaz SharifΝικητής και επόμενος πρόεδρος του Πακιστάν αναδείχτηκε ο ηγέτης του «Μουσουλμανικού Συνδέσμου», Nawaz Sharif (Ναουάζ Σαρίφ), με το ποσοστό συμμετοχής στις εκλογές να αγγίζει το 60%. Η δολοφονία της πολιτικού προκάλεσε σοκ στο εσωτερικό του ασιατικού κράτους, ενισχύοντας την ανησυχία της διεθνούς κοινότητας για ξέσπασμα βίας μεταξύ των δύο κυρίαρχων πολιτικών παρατάξεων της Αντιπολίτευσης.

Πυρά μέσω Twitter

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με μήνυμά του στο Twitter ο ηγέτης του PTI και πρώην διεθνής παίκτης του Κρίκετ, Imran Khan (Ιμράν Καν), κατηγόρησε ευθέως τον επικεφαλής του κινήματος «Μουταχίντα Κουάμι» (MQM), Altaf Hussain (Αλτάφ Χουσεΐν), για τη δολοφονία. Εικόνες από τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία δείχνουν υποστηρικτές του PTI να θρηνούν για τον χαμό της Zahra Shahid Hussain έξω από το σπίτι της.

«Θεωρώ άμεσα υπεύθυνο τον Altaf Hussain για τη δολοφονία, καθώς έχει απειλήσει ανοικτά και δημόσια τα μέλη του κόμματος μέσω τηλεοπτικών εκπομπών», έγραψε ο Imran Khan, ο οποίος ζήτησε την εκ νέου καταμέτρηση των ψήφων σε ορισμένες εκλογικές περιφέρειες.

Ο επικεφαλής του MQMΟ επικεφαλής του MQM κατηγορείται για ανθρωποκτονίες και γι αυτό και παραμένει αυτοεξόριστος στη Βρετανία, απ’ όπου και στέλνει τις κατευθυντήριες. Παρόλο που η παράταξή του έχει χαρακτηριστεί ως τρομοκρατική οργάνωση, η Βρετανία τηρεί στάση αναμονής, αποφεύγοντας να εμπλακεί άμεσα στην υπόθεση. Η δολοφονία της Zahra Shahid Hussain σημειώνεται λίγες ώρες πριν το εκ νέου άνοιγμα της κάλπης στην εκλογική περιφέρεια στο Καράτσι στο πλαίσιο επανάληψης της εκλογικής διαδικασίας. Για τον σκοπό αυτό ισχυρές δυνάμεις του στρατού έχουν λάβει θέσεις μάχης στα 43 εκλογικά τμήματα της περιφέρειας, προκειμένου να αποτρέψουν ενδεχόμενα εκφοβισμού των ψηφοφόρων και νοθείας στην κάλπη.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης