Ο αστυνομικός που καταδικάστηκε για τη δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ και οι τρεις πρώην συνάδελφοί του που ήταν παρόντες στο σημείο εκείνη την ημέρα δήλωσαν αθώοι την Τρίτη, κατά την έναρξη μιας νέας δίκης, αυτή τη φορά ενώπιον ομοσπονδιακού δικαστηρίου.

Ο Ντέρεκ Σόβιν, 45 ετών, δεν έχει παραδεχθεί μέχρι και σήμερα τις ευθύνες του για τον θάνατο του Φλόιντ, στον λαιμό του οποίου είχε γονατίσει επί σχεδόν 10 λεπτά, όταν προσπάθησε να τον συλλάβει, τον Μάιο του 2020 στη Μινεάπολις. Τον Ιούνιο φέτος κρίθηκε ένοχος για δολοφονία και του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 22 ετών και έξι μηνών. Στο δικαστήριο ο συνήγορός του επέμενε ότι ο πελάτης του απλώς ακολουθούσε τις διαδικασίες που τηρεί η αστυνομία και ότι ο θάνατος του Φλόιντ οφειλόταν σε προβλήματα υγείας, σε συνδυασμό με χρήση ναρκωτικών ουσιών. Ωστόσο, δεν κατάφερε να πείσει τους ενόρκους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι τρεις πρώην συνάδελφοι του Σόβιν, Του Τάο, Αλεξάντερ Κουένγκ και Τόμας Λέιν, θα δικαστούν τον Μάρτιο στη Μινεσότα με την κατηγορία της «συνέργειας σε δολοφονία».

Παράλληλα και οι τέσσερις κατηγορούνται από την ομοσπονδιακή δικαιοσύνη για «καταπάτηση των συνταγματικών δικαιωμάτων» του Τζορτζ Φλόιντ. Για την υπόθεση αυτή εμφανίστηκαν σήμερα, μέσω βιντεοδιάσκεψης, ενώπιον ομοσπονδιακού δικαστή. Στην έναρξη της δίκης όλοι τους δήλωσαν αθώοι.

Σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο, ο Σόβιν διαπραγματεύεται μια συμφωνία με τις εισαγγελικές αρχές, ώστε να δηλώσει ένοχος για να αποφύγει μια νέα δίκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης