Ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε την Κυριακή το πρωί μετά την απόπειρά του να ανοίξει πυρ εναντίον ισραηλινών στρατιωτών και αστυνομικών που επρόκειτο να τον συλλάβουν στη Δυτική Όχθη.

«Οι ισραηλινές δυνάμεις ήρθαν αντιμέτωπες με τον ύποπτο ο οποίος αποπειράθηκε να ανοίξει πυρ εναντίον τους και σε απάντηση της άμεσης απειλής, οι δυνάμεις άνοιξαν πυρ εναντίον του επιτιθέμενου, προκαλώντας τον θάνατό του», αναφέρεται σε μια στρατιωτική ανακοίνωση του Ισραήλ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας του Ισραήλ, Μίκι Ρόζενφελντ δήλωσε ότι ο 34χρονος Παλαιστίνιος Αμάρ Χαλίλ ήταν ύποπτος για δύο επιθέσεις εναντίον Ισραηλινών στη Δυτική Όχθη. «Ο τρομοκράτης εντοπίστηκε και περικυκλώθηκε, στη συνέχεια έστρεψε τα όπλα του εναντίον των δυνάμεων και σε απάντηση, ο τρομοκράτης δέχθηκε πυρά και σκοτώθηκε», είπε ο Ρόζενφελντ.

Το περιστατικό συνέβη τα ξημερώματα στο χωριό Νάμπι Σάλεχ, κοντά στη Ραμάλα.

Ένας άλλος Παλαιστίνιος για τον οποίο υπήρχαν οι ίδιες υποψίες τραυματίστηκε ελαφριά κατά την σύλληψή του, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την Παρασκευή, τρεις Αραβο-ισραηλινοί σκοτώθηκαν από σφαίρες ισραηλινών αστυνομικών στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ, πριν καταδιωχθούν και δεχθούν πυροβολισμούς στην πλατεία των Τεμενών. Πρόκειται για ένα από τα πιο σοβαρά περιστατικά τον τελευταίο καιρό στο πλαίσιο της ισραηλινο-παλαιστιανιακής διένεξης.

Από τον Οκτώβριο του 2015 οι βιαιότητες μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων έχουν προκαλέσει το θάνατο 281 Παλαιστινίων, 44 Ισραηλινών, δύο Αμερικανών, δύο Ιορδανών, ενός ατόμου από την Ερυθραία, ενός Σουδανού και ενός Βρετανού, σύμφωνα με τον απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης