Ισραηλινοί στρατιώτες πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν ανήλικο Παλαιστίνιο, ηλικίας 16 ετών, στο βόρειο τμήμα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, αφού εκείνος φέρεται να επιτέθηκε με μαχαίρι εναντίον ενός στρατιωτικού, όπως γνωστοποίησαν η παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος και η ισραηλινή αστυνομία.

Πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό σε διάστημα 24 ωρών, καθώς το πρωί του Σαββάτου ένας άλλος Παλαιστίνιος είχε μαχαιρώσει έναν Ισραηλινό στρατιώτη, τραυματίζοντάς τον ελαφρά, προτού και ο ίδιος τραυματιστεί από ισραηλινά πυρά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο δράστης μαχαίρωσε έναν αξιωματικό στη διασταύρωση της Χουουάρα» νότια της Ναμπλούς, επισήμανε ο ισραηλινός στρατός και οι «δυνάμεις στο σημείο απάντησαν αμέσως ανοίγοντας πυρ». Ο δράστης σκοτώθηκε, διευκρίνισε η εκπρόσωπος της ισραηλινής αστυνομίας Λουμπά Σαμρί.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της Ερυθράς Ημισελήνου στην περιοχή, Αμπντελχάλιμ Τζαάφρεχ, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο Άχμεντ Κάμελ Ραφίκ Τατζ, ηλικίας 16 ετών, τραυματίστηκε θανάσιμα από πέντε σφαίρες και ότι οι γιατροί στο νοσοκομείο που μεταφέρθηκε δεν μπόρεσαν να κάνουν τίποτα για να τον σώσουν.

Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς καταδίκασε το περιστατικό χαρακτηρίζοντάς το «σοβαρή κλιμάκωση» και σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του τονίζεται ότι ο πρόεδρος θεωρεί υπεύθυνη την ισραηλινή κυβέρνηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης