Ο πρέσβης του Ισραήλ στις ΗΠΑ εξέφρασε την «απογοήτευσή» του μετά την ανακοίνωση της Ουάσινγκτον ότι θα ξαναρχίσει τη χορήγηση οικονομικής βοήθειας στους Παλαιστίνιους μέσω της Υπηρεσίας Αρωγής και Έργων των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες στην Εγγύς Ανατολή (UNWRA).

«Εξέφρασα την απογοήτευσή μου και τη διαφωνία μου με την απόφαση να ξαναρχίσει η χρηματοδότηση στην UNWRA χωρίς να διασφαλιστεί πρώτα ότι υλοποιούνται ορισμένες μεταρρυθμίσεις, με στόχο κυρίως τον τερματισμό της υποκίνησης (στον αντισημιτισμό) και την αφαίρεση αντισημιτικού περιεχομένου από τα σχολικά προγράμματα», τόνισε σε ανακοίνωσή του ο Γκιλάντ Ερντάν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι σχεδιάζει να χορηγήσει βοήθεια ύψους 235 εκατομμυρίων δολαρίων στους Παλαιστίνιους, ξαναρχίζοντας το πρόγραμμα χρηματοδότησης της UNWRA, του προγράμματος του ΟΗΕ που στηρίζει τους πρόσφυγες, αλλά και άλλα προγράμματα που είχαν διακοπεί από τον Ρεπουμπλικάνο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Νεντ Πράις δήλωσε πως αυτή η οικονομική βοήθεια «συνάδει απόλυτα» με τη σχετική αμερικανική νομοθεσία. Οι αναπτυξιακοί εταίροι των ΗΠΑ στη Δυτική Όχθη και τη Γάζα έχουν «επιθετικά συστήματα μετριασμού των κινδύνων» για να διασφαλίσουν ότι η βοήθεια θα χορηγείται σε εκείνους που προορίζεται, δήλωσε ο Πράις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης