Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξέφρασε την Κυριακή τη «λύπη» του για τις δηλώσεις που έκανε την Παρασκευή ο ομόλογός του των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα που κατήγγειλε «την πολύ ανησυχητική πορεία» που ακολουθείται στην Τουρκία στο θέμα της ελευθερίας του Τύπου.

«Με λυπεί το γεγονός ότι τα σχόλια αυτά διατυπώθηκαν εν τη απουσία μου» δήλωσε ο Ερντογάν σε Τούρκους δημοσιογράφους στην Ουάσινγκτον καθώς ολοκλήρωνε την επίσκεψή του στις ΗΠΑ. «Αυτά τα θέματα δεν περιλαμβάνονταν στην ατζέντα των συνομιλιών με τον Μπαράκ Ομπάμα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν μου μίλησε για το θέμα αυτό. Σε προηγούμενες τηλεφωνικές συνομιλίες μας, είχαμε μιλήσει για πιο χρήσιμα πράγματα από την ελευθερία του Τύπου» πρόσθεσε, σύμφωνα με τουρκικές εφημερίδες, ανάμεσά στις οποίες και η Hurriyet.

Ο Ερντογάν είπε στους δημοσιογράφους ότι σε άλλες συναντήσεις που είχε στις ΗΠΑ εξήγησε ότι υπάρχει ελευθερία του Τύπου στην Τουρκία και τόνισε ιδιαίτερα ότι εφημερίδες που τον έχουν χαρακτηρίσει «κλέφτη ή δολοφόνο» εξακολουθούν να εκδίδονται.

«Οι εφημερίδες που με έχουν προσβάλει εξακολουθούν να υπάρχουν. Αυτό το είδος της προσβολής και της απειλής δεν επιτρέπεται στη Δύση. Εάν ο Ομπάμα είχε θέσει αυτό το θέμα (της ελευθερίας του Τύπου) στην ατζέντα των συνομιλιών μας, θα του το είχα πει» δήλωσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης