«Οι Αυστριακοί είναι στο τέλος της υπομονής τους με την Ελλάδα» υποστηρίζει στο σημερινό της φύλλο η αυστριακή λαϊκίστικη εφημερίδα «Χόιτε», δημοσιεύοντας αποτελέσματα δημοσκόπησης, σύμφωνα με τα οποία δύο στους τρεις Αυστριακούς (το 65%) τάσσονται κατά της παροχής νέας βοήθειας προς την Ελλάδα.

Συνεχίζοντας, το δημοσίευμα αναφέρει πως ούτε το ένα τρίτο των Αυστριακών δεν υποστηρίζει επιπλέον βοήθεια για την Ελλάδα και οι γυναίκες εμφανίζονται πιο «σκληρές», καθώς σε αυτές το ποσοστό που τοποθετείται αρνητικά φτάνει το 72%, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό των ανδρών είναι στο 58%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ίδια δημοσκόπηση (500 ερωτηθέντες) διαπιστώνει μια μείωση, μέσα στο καλοκαίρι, του φόβου των Αυστριακών από μια κατάρρευση του ευρώ, με το ποσοστό εκείνων που φοβούνται την κατάρρευση, από το 56% τον Ιούνιο, να «περιορίζεται» τώρα σε 52%. Η λαϊκίστικη εφημερίδα «Χόιτε», που διανέμεται δωρεάν και συνδέεται άμεσα με τη μεγαλύτερης κυκλοφορίας -και επίσης διαβόητη για τον λαϊκισμό της- αυστριακή εφημερίδα «Κρόνεν Τσάιτουνγκ» (μέση ημερήσια κυκλοφορία ένα εκατομμύριο φύλλα), δεν αφήνει ευκαιρία να μην καταφερθεί κατά της Ελλάδας.

Τα αρνητικά για τη χώρα μας πρωτοσέλιδά της γίνονται άμεσα βορά για τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων, όπως συνέβη σήμερα και με αυτήν τη δημοσκόπηση.

Υπενθυμίζεται πως, τον περασμένο Ιούλιο, η «Χόιτε» είχε προκαλέσει τεράστιο σάλο με σειρά πρωτοσέλιδων, που έφεραν το ελληνικό νησί Ικαρία να θέλει την απόσχισή του από την Ελλάδα και την προσχώρησή του στην Αυστρία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ
Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης