Δύο επιστήμονες της ομάδας εμπειρογνωμόνων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) που έχει σταλεί στην Κίνα για να ερευνήσει σχετικά με την πηγή προέλευσης του νέου κορωνοϊού εξακολουθούν να βρίσκονται στη Σιγκαπούρη στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης των εξετάσεων για τον COVID-19, ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη ο οργανισμός.

Οι 15 επιστήμονες που απαρτίζουν την ομάδα αυτή είχαν υποβληθεί όλοι σε εξετάσεις για τον νέο κορωνοϊό, οι οποίες βγήκαν αρνητικές, προτού αναχωρήσουν από τις χώρες τους και υποβλήθηκαν εκ νέου σε εξετάσεις στη Σιγκαπούρη, όπου και πάλι τα αποτελέσματα των τεστ όλων ήταν αρνητικά, αναφέρει ο ΠΟΥ σε μήνυμά του στο Twitter.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο δύο μέλη της ομάδας βρέθηκαν να έχουν αντισώματα στον COVID-19, διευκρίνισε ο οργανισμός, που έχει την έδρα του στη Γενεύη.

Οι δύο εμπειρογνώμονες «εξετάζονται τώρα για αντισώματα IgM και IgG», σημείωσε επίσης ο ΠΟΥ, προσθέτοντας ότι οι υπόλοιποι 13 εμπειρογνώμονες έφτασαν σήμερα στην Ουχάν.

Προηγουμένως η εφημερίδα Wall Street Journal έγραφε, επικαλούμενη πηγή που γνωρίζει το θέμα, ότι η Κίνα αρνήθηκε την είσοδο σε δύο μέλη της ομάδας του ΠΟΥ που ερευνά την προέλευση του νέου κορωνοϊού μετά την υποβολή τους σε εξετάσεις οι οποίες έδειξαν ότι και οι δύο επιστήμονες είχαν αντισώματα για τον COVID-19.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι απαιτήσεις σχετικά με τους ελέγχους για την πρόληψη της επιδημίας θα εφαρμοστούν αυστηρά» δήλωσε ο εκπρόσωπος του κινεζικού Υπουργείου Εξωτερικών Τσάο Λιζιάν σε τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων απαντώντας σε ερώτηση για το δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης