Δύο Αμερικανοί στρατιωτικοί σκοτώθηκαν σε συντριβή ελικοπτέρου στο Αφγανιστάν

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2019, 08:56
Δύο Αμερικανοί στρατιωτικοί σκοτώθηκαν σε συντριβή ελικοπτέρου στο Αφγανιστάν

Δύο στελέχη των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ σκοτώθηκαν όταν συνετρίβη ελικόπτερο στο Αφγανιστάν, γνωστοποίησε ο αμερικανικός στρατός.

«Για την αιτία της συντριβής διενεργείται έρευνα, πάντως οι πρώτες αναφορές δεν υποδεικνύουν ότι οφειλόταν σε εχθρικά πυρά» διευκρινίζεται σε ανακοίνωση που δημοσιοποιήθηκε από τη διοίκηση των αμερικανικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν.

Δεν δόθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες, αλλά ο Μοχάμαντ Κασίμ Σεντίκι, μέλος της νοτιοανατολικής επαρχίας Λογκάρ, ανέφερε ότι η συντριβή έγινε στην περιοχή Τσαρχ, στο ανατολικό τμήμα της χώρας, κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Οι Ταλιμπάν υποστήριξαν, μέσω της πλατφόρμας WhatsApp, ότι κατέρριψαν αμερικανικό μεταγωγικό ελικόπτερο Chinook.

Οι Ταλιμπάν αναλαμβάνουν συχνά την ευθύνη για συντριβές ελικοπτέρων ή τηλεκατευθυνόμενων μη επανδρωμένων αεροσκαφών που ισχυρίζονται πως κατέρριψαν χωρίς να παρουσιάζουν τις περισσότερες φορές κάποιο τεκμήριο για αυτό.

«Αμερικανικό ελικόπτερο Chinook καταρρίφθηκε και καταστράφηκε τελείως τη νύχτα σε [επιχείρηση για τη μεταφορά αφγανικών ειδικών δυνάμεων που θα έκαναν] επιδρομή εναντίον θέσης των Μουτζαχεντίν [των Ταλιμπάν] στην περιοχή Πανγκράμ της Τσαρχ, στην [επαρχία] Λογκάρ» ανέφερε ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν Ζαμπιουλάχ Μουτζάχιντ σε αναρτήσεις του στους ιστοτόπους WhatsApp και Twitter.

Ο Φαουάντ Άμαν, εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας του Αφγανιστάν, διέψευσε τον ισχυρισμό αυτόν. «Δεν υπήρξαν εχθρικά πυρά που να έπαιξαν ρόλο στη συντριβή του ελικοπτέρου και κανένα στέλεχος των αφγανικών δυνάμεων ασφαλείας δεν τραυματίστηκε» σημείωσε.

Από την αρχή του τρέχοντος έτους, οι απώλειες των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν ανέρχονται σε 19.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2019, 09:04