Ο ομοσπονδιακός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας χαιρέτισε τον επαναπροσανατολισμό της πολιτικής των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή.

«Η αμερικανική κυβέρνηση υπό τον προέδρο Τζο Μπάιντεν επιδιώκει την επίτευξη του στόχου της λύσης των δύο κρατών στη διένεξη μεταξύ Παλαιστινίων και Ισραήλ και θέλει να άρει τα εμπόδια γι αυτό. Πρόκειται για καλές εξελίξεις. Αυτό μπορεί να μην μας κάνει να διακατεχόμαστε από ευφορία, αλλά μας δίνει ελπίδα. Ταυτόχρονα, όμως πρέπει να παραμείνουμε προσεκτικοί» δήλωσε την Πέμπτη ο Μάας στο Παρίσι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο σοσιαλδημοκράτης (SPD) πολιτικός έκανε τη δήλωση στο περιθώριο της συνάντησής του την Πέμπτη με τους ομολόγους του της Γαλλίας, της Ιορδανίας και της Αιγύπτου στο γαλλικό Υπουργείο Εξωτερικών. Η ομάδα των τεσσάρων συστάθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο στο περιθώριο της Διάσκεψης Ασφαλείας του Μονάχου. Οι υπουργοί Εξωτερικών των χωρών αυτών συναντήθηκαν αρκετές φορές από τότε.

Ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας κατέστησε σαφές ότι «θα είναι ασφαλώς δύσκολο να συγκεντρωθούν βραχυπρόθεσμα τα αντιμαχόμενα μέρη σε ένα τραπέζι. Θα χρειαστεί χρόνος για αυτό. Στο Ισραήλ, προγραμματίζονται βουλευτικές εκλογές για τις 23 Μαρτίου, βουλευτικές και προεδρικές εκλογές στα Παλαιστινιακά Εδάφη τον τον Μάιο και τον Ιούλιο».

Ο οικοδεσπότης της συνάντησης, ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Ζαν-Υβ Λεντριάν, έκανε λόγο πολλές φορές για μια πολιτική μικρών βημάτων. «Πρέπει να θέσουμε τα θεμέλια για εμπιστοσύνη”, τόνισε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης