Το ένα τέταρτο των Αμερικανών ενδιαφέρεται λίγο ή καθόλου να κάνει εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα με κάποιους από τους ερωτηθέντες να εκφράζουν ανησυχίες για το ότι η ταχύτητα με την οποία αναπτύσσονται τα πιθανά εμβόλια πιθανόν να είναι εις βάρος της ασφάλειας.

Περίπου το 36% των ερωτηθέντων δήλωσε λιγότερο πρόθυμο να εμβολιαστεί αν ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έλεγε ότι είναι ασφαλής ο εμβολιασμός και μόνο το 14% δήλωσε περισσότερο πρόθυμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι περισσότεροι ερωτηθέντες στην δημοσκόπηση που διενεργήθηκε σε δείγμα 4.428 ενηλίκων στις ΗΠΑ, το διάστημα μεταξύ 13 και 19 Μαϊου, απάντησαν ότι θα επηρεάζονταν πολύ από τις οδηγίες της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων ή από τα αποτελέσματα επιστημονικών μελετών ευρείας κλίμακας που δείχνουν ότι ένα εμβόλιο είναι ασφαλές.

Λιγότερο από τα δύο τρίτα των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι ενδιαφέρονται “πολύ” ή “κάπως” για ένα εμβόλιο, ένα ποσοστό που οι υπεύθυνοι του τομέα υγείας ανέμεναν να είναι υψηλότερο δεδομένης της ενημέρωσης για την COVID-19 και του τεράστιου αριθμού θανάτων στις ΗΠΑ που ξεπερνούν τους 92.000.

Το 14% των ερωτηθέντων απάντησε ότι δεν ενδιαφέρεται καθόλου να εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού και το 10% ότι δεν ενδιαφέρεται πολύ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η δημοσκόπηση υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων, ότι η διευρυνόμενη πόλωση στη χώρα έχει επηρεάσει τις απόψεις των πολιτών για την πανδημία.

Σχεδόν ένας στους πέντε Ρεπουμπλικανούς απάντησε ότι δεν τον ενδιαφέρει καθόλου ένα εμβόλιο, ποσοστό υπερδιπλάσιο σε σχέση με το αντίστοιχο μεταξύ των Δημοκρατικών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης