Σε μια έρευνα, που υποστηρίζει την ευρύτατα διαδεδομένη άποψη ότι οι σκύλοι ταιριάζουν στην προσωπικότητα των ιδιοκτητών τους, Βρετανοί επιστήμονες διαπίστωσαν ότι οι κατσούφηδες και κάπως αντιπαθητικοί άνθρωποι τείνουν να προτιμούν πιο επιθετικές ράτσες.

Η ομάδα των ερευνητών από τη Σχολή Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Leicester διαπίστωσε ότι οι πιο νέοι άνθρωποι καθώς και εκείνοι που δεν εμπνέουν και τόση μεγάλη συμπάθεια στους γύρω τους, γεγονός που -σύμφωνα με τους ερευνητές- σημαίνει ότι πρόκειται για ανθρώπους που δεν νοιάζονται ιδιαίτερα για τους γύρω τους, είναι φιλύποπτοι, εχθρικοί και ανταγωνιστικοί, είναι πιο πιθανό να επιλέξουν ράτσες όπως τα bull terrier ή τα boxer, που θεωρούνται πιο επιθετικές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την άλλη μεριά, όμως, κατέληξαν και σε ένα θετικό συμπέρασμα για αυτούς που επιλέγουν επιθετικούς σκύλους. Πρόκειται για ανθρώπους υπεύθυνους, αξιόπιστους και προσεκτικούς.

Πάντως, αυτό που δεν επιβεβαίωσαν οι ερευνητές είναι η διαδεδομένη άποψη ότι οι ιδιοκτήτες επιθετικών σκύλων είναι αντικοινωνικοί άνθρωποι που θέλουν να εντυπωσιάσουν τους γύρω τους.

Η έρευνα δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Anthrozoos».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Δήμητρα Μπιλάλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης