Διοικητής των Ταλιμπάν, ο οποίος είχε σχηματίσει μια ξεχωριστή ομάδα διαφωνούντων, σκοτώθηκε μαζί με άλλους μαχητές σε αεροπορική επιδρομή των ΗΠΑ στην επαρχία Χεράτ του δυτικού Αφγανιστάν.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι ο διοικητής των Ταλιμπάν μουλάς Νανγκιαλάι, που προέρχεται από μια ομάδα διαφωνούντων, σκοτώθηκε μαζί με πολλούς άλλους μαχητές σε επιχείρηση των ξένων δυνάμεων στην περιοχή Σιντάντ της επαρχίας Χεράτ» δήλωσε ο Τζαϊλάνι Φάρχαντ, διευκρινίζοντας ότι η επιχείρηση διεξήχθη περίπου στις 16.00 τοπική ώρα το απόγευμα της Τετάρτης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η επίθεση εναντίον του μουλά Νανγκιαλάι εξαπολύθηκε «από αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος», επεσήμανε υψηλόβαθμος αξιωματούχος της αστυνομίας της Χεράτ.

Εκπρόσωπος των αμερικανικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν επιβεβαίωσε τη συμμετοχή τους στην επιχείρηση που διεξήχθη στην περιοχή, κοντά στα σύνορα με το Ιράν. «Οι δυνάμεις μας εξαπέλυσαν αμυντικό αεροπορικό πλήγμα προς υποστήριξη των αφγανικών δυνάμεων» ανέφερε ο Έρικ Πέιχον.

Ο μουλάς Νανγκιαλάι είχε διαχωρίσει τη θέση του από τους Ταλιμπάν πριν από μερικά χρόνια και είχε σχηματίσει μια ομάδα διαφωνούντων το 2013 μετά τον θάνατο του μουλά Όμαρ, του πρώτου διοικητή και μιας από τις πιο εμβληματικές προσωπικότητες των Ταλιμπάν. Η ομάδα του Νανγκιαλάι βρισκόταν σε σύγκρουση με τους Ταλιμπάν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης