Ο επικεφαλής των αμερικανικών ταχυδρομείων Λούις ΝτεΤζόι θα πρέπει να δώσει απαντήσεις αναφορικά με το γιατί η Ταχυδρομική Υπηρεσία (USPS) δεν ολοκλήρωσε την εξονυχιστική έρευνα, όπως είχε διαταχθεί από τα δικαστήρια, για τον εντοπισμό τυχόν «ξεχασμένων» επιστολικών ψήφων σε 12 Πολιτείες, μέχρι τη διορία που της είχε δοθεί, το απόγευμα της Τρίτης.

Ο δικαστής Έμετε Σάλιβαν είπε σήμερα, ότι ο ΝτεΤζόι θα πρέπει «είτε να απολυθεί, είτε να εμφανιστεί ενώπιον μου και να καταθέσει ενόρκως γατί δεν ελήφθησαν κάποια μέτρα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η USPS αποκάλυψε νωρίτερα ότι ολοκληρώθηκε η έρευνα, αργά το βράδυ της Τρίτης και εντοπίστηκαν 12 επιστολικές ψήφοι στην Πενσιλβάνια.

Ο Σάλιβαν είχε διατάξει την έρευνα αφού προσέφυγαν στη δικαιοσύνη διάφορες οργανώσεις, όπως οι Vote Forward και NAACP. Τα Ταχυδρομεία απάντησαν ότι ήταν αδύνατον, για τεχνικούς λόγους, να ολοκληρωθεί αυτή η έρευνα μέχρι τη διορία που τους έδωσε ο δικαστής, στις 3 το μεσημέρι της Τρίτης (ώρα ανατολικών ΗΠΑ).

«Το δικαστήριο ήταν ξεκάθαρο ότι ανέμενε πλήρη συμμόρφωση. Σοκαρίστηκα μαθαίνοντας ότι δεν έγινε τίποτα αφού δόθηκε η εντολή», είπε ο δικαστής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με στοιχεία της ίδιας της USPS, μέχρι την Κυριακή, περίπου 300.000 επιστολικές ψήφοι που είχαν παραληφθεί για διαλογή, δεν πέρασαν από σκανάρισμα που να επιβεβαιώνει ότι παραδόθηκαν στις εκλογικές αρχές. Η Υπηρεσία ωστόσο, σε ένα έγγραφο που κατέθεσε σήμερα στις δικαστικές αρχές υποστηρίζει ότι «η απουσία προορισμού ή ολοκλήρωσης του σκαναρίσματος δεν σημαίνει ότι τα ψηφοδέλτια δεν παραδόθηκαν».

Ο Σάλιβαν θα ακούσει τη μαρτυρία ενός άλλου αξιωματούχου των ταχυδρομείων αργότερα σήμερα, για την υπόθεση αυτών των 300.000 ψηφοδελτίων.

Η εντολή που είχε εκδώσει ο δικαστής αφορούσε τα κέντρα διαλογής στην κεντρική Πενσιλβάνια, τη βόρεια Νέα Αγγλία, τη μείζονα Νότια Καρολίνα, τη νότια Φλόριντα, το Κολοράντο, το Γουισκόνσιν, περιοχές του Ιλινόι, της Αριζόντας, της Αλαμπάμας και του Γουαϊόμινγκ καθώς και τις πόλεις Ατλάντα, Χιούστον, Φιλαδέλφεια και Ντιτρόιτ.

Ένας επιθεωρητής των ταχυδρομείων είπε σήμερα ότι στην Πενσιλβάνια βρέθηκαν 10 επιστολικές ψήφοι στο Λάνκαστερ και άλλες 3 στο Τζόνσταουν, κατά τις έρευνες που έγιναν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης