Δικαστική καταδίκη του υποψηφίου της Ακροδεξιάς στη Γαλλία για πρόκληση μίσους

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου 2022, 16:42
Δικαστική καταδίκη του υποψηφίου της Ακροδεξιάς στη Γαλλία για πρόκληση μίσους

Ο υποψήφιος της γαλλικής Ακροδεξιάς στις προεδρικές εκλογές, Ερίκ Ζεμούρ, καταδικάστηκε από δικαστήριο του Παρισιού στην καταβολή προστίμου 10.000 ευρώ για πρόκληση φυλετικού μίσους αναφορικά με τις δηλώσεις του σχετικά με τους ασυνόδευτους ανήλικους πρόσφυγες.

Ο Ερίκ Ζεμούρ ήταν απών από την αίθουσα του δικαστηρίου, όπως και κατά την ακροαματική διαδικασία του Νοεμβρίου.

Πρώην πολιτικός σχολιαστής, ο Ζεμούρ ανταγωνίζεται τη Μαρίν Λεπέν και τη Συντηρητική Βαλερί Πεκρές διεκδικώντας την προεδρία από τον κεντροδεξιό Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν στις εκλογές του Απριλίου.

Η δικαστική υπόθεση αφορά σε σχόλια που είχε κάνει το 2020 στο δεξιό κανάλι CNews για τους μετανάστες που φθάνουν ως ασυνόδευτοι ανήλικοι: «Δεν έχουν κανέναν λόγο για να βρίσκονται εδώ, είναι κλέφτες, είναι δολοφόνοι, είναι βιαστές, δεν κάνουν τίποτε άλλο, πρέπει να σταλούν πίσω», είχε δηλώσει.

Για μερικές εβδομάδες το 2021, δημοσκοπήσεις έδειχναν πως ο Ζεμούρ, ο οποίος έχει προηγούμενες καταδίκες για υποκίνηση φυλετικού μίσους, είχε μια ευκαιρία να έρθει δεύτερος στις προεδρικές εκλογές και να βρεθεί αντιμέτωπος με τον Μακρόν στον δεύτερο γύρο. Σήμερα, έρχεται τέταρτος στις δημοσκοπήσεις.

Ο Ζεμούρ δήλωσε πως θα ασκήσει έφεση κατά της απόφασης του δικαστηρίου. Επέμεινε, δε, στα σχόλια που είχε κάνει το 2020, προσθέτοντας ότι το δικαστήριο τον καταδικάζει επειδή εξέφρασε τις απόψεις του. Σε στέλεχος του CNews επιβλήθηκε, επίσης, πρόστιμο για τα λεγόμενα του Ζεμούρ.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου 2022, 16:51