Τον γύρο του κόσμου κάνουν τα πλάνα από τον απεγκλωβισμό εννιά μεταλλωρύχων οι οποίοι είχαν παγιδευτεί σε βάθος 200 μέτρων εντός ενός παράνομου ορυχείου χρυσού και χαλκού στο νότιο τμήμα του Περού.

Η διάσωση των εργατών πραγματοποιήθηκε νωρίς το πρωί της Τετάρτης, τοπική ώρα, έχοντας προηγουμένως χρειαστεί να παραμείνουν για σχεδόν μια εβδομάδα μέσα στα έγκατα της γης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Όλοι οι μεταλλωρύχοι είναι καλά στην υγεία τους, προφανώς όμως αφυδατωμένοι και ζαλισμένοι», ανακοίνωσε γεμάτος ανακούφιση ο πρόεδρος του Περού, Ollanta Humala.

«Δεν μπορώ να το πιστέψω που περπατώ έξω ζωντανός», τόνισε ένας από τους διασωθέντες.

Το συγκεκριμένο περιστατικό αναδεικνύει το τεράστιο πρόβλημα που υπάρχει με τα εκατοντάδες παράνομα ορυχεία ανά την περουβιανή επικράτεια. Τα θύματα από τη «βαριά» βιομηχανία της χώρας είναι δεκάδες κάθε χρόνο. Παρά τις προειδοποιήσεις των Αρχών χιλιάδες φτωχοί κάτοικοι επιχειρούν εξόρυξη πολύτιμων μετάλλων, τις περισσότερες φορές μέσα σε εγκαταλελειμμένα ορυχεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το 2010, 33 ανθρακωρύχοι είχαν παραμείνει γαι 69 ημέρες μέσα σε ορυχείο στη Χιλή πριν τελικά απεγκλωβιστούν από τα σωστικά συνεργεία.

Δείτε τα video…

Διαβάστε επίσης:
Περού: Απεγκλωβίστηκαν 9 παγιδευμένοι μεταλλωρύχοι, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 11 Απριλίου 2012, 16:25
Τόνοι λάσπης καταπλάκωσαν σπίτια στο Περού, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 11 Απριλίου 2012, 13:44
Περού: Πιθανή έξοδος των μεταλλωρύχων που έχουν εγκλωβιστεί σε δύο με τρεις ημέρες, Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 8 Απριλίου 2012, 23:57
Περού: Αύξηση της παραγωγής χρυσού και ασημιού, Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2012, 17:26
Περού: Αναστέλλουν τις κινητοποιήσεις τους οι χρυσωρύχοι, Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 16 Μαρτίου 2012, 03:13

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης