Μποϊκοτάζ στο Facebook και το Instagram κάνουν η Κιμ Καρντάσιαν και πολλές άλλες διασημότητες, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τη διάδοση «μίσους, προπαγάνδας και παραπληροφόρησης».

«Η παραπληροφόρηση που κοινοποιείται στα social media έχει σοβαρή επίπτωση» τόνισε η Καρντάσιαν, ανακοινώνοντας τη συμμετοχή της στην καμπάνια #StopHateforProfit ακτιβιστών προάσπισης των πολιτικών δικαιωμάτων, που κατηγορούν το Facebook και το Instagram ότι δεν κάνουν αρκετά για να σταματήσουν τη ρητορική μίσους και την παραπληροφόρηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Oι celebrities, μεταξύ των οποίων οι ηθοποιοί Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Τζένιφερ Λόρενς, Σάσα Μπάρον Κοέν και η τραγουδίστρια Κέιτι Πέρι, θα «παγώσουν» τους λογαριασμούς τους για ένα 24ωρο σήμερα, Τετάρτη.

«Δεν μπορώ να κάθομαι άπραγη και να σιωπώ ενώ οι πλατφόρμες αυτές συνεχίζουν τη διάδοση μίσους, προπαγάνδας και παραπληροφόρησης, που δημιουργήθηκαν από ομάδες για να σπείρουν τη διχόνοια και να διχάσουν την Αμερική. Η παραπληροφόρηση μέσω των social media έχει σοβαρή επίπτωση στις εκλογές μας και υπονομεύει τη δημοκρατία μας» ανέφερε η Καρντάσιαν. Από την πλευρά του, ο ηθοποιός Άστον Κούτσερ, με τα εκατομμύρια followers στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, υπογράμμισε ότι «τα εργαλεία αυτά δεν δημιουργήθηκαν για την εξάπλωση μίσους και βίας».

Η καμπάνια #StopHateforProfit

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η καμπάνια #StopHateforProfit ξεκίνησε τον Ιούνιο και μετέχουν σ’ αυτή χιλιάδες επιχειρήσεις και μεγάλες οργανώσεις προάσπισης των πολιτικών δικαιωμάτων. Εστιάζει τα πυρά της κυρίως στο Facebook, στο οποίο ανήκουν το Instagram και το WhatsApp, που έβαλε πέρυσι στα ταμεία του σχεδόν 70 δισ. δολάρια από διαφημιστικά έσοδα.

«Πλησιάζουμε ταχύτατα σε μία από τις κρισιμότερες εκλογικές αναμετρήσεις στην αμερικανική ιστορία. Οι ανεξέλεγκτες και ασαφείς ”αλλαγές” του Facebook εμφανίζουν επικίνδυνες ελλείψεις αναφορικά με αυτό που είναι αναγκαίο για την προστασία της δημοκρατίας μας» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εκστρατεία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης