«Ο Μάριο Μόντι δεν πήρε ποτέ μέρος σε αξιολόγηση πιστοληπτικής ικανότητας εκ μέρους του οίκου Μοody’s», αναφέρεται σε ανακοινωθέν της ιταλικής προεδρίας της κυβέρνησης που εκδόθηκε πριν από λίγο.

«Ως γνωστόν, όπως επιβεβαιώθηκε και δημοσίως κατά το παρελθόν, ο καθηγητής Μάριο Μόντι από το Ιούλιο του 2005 μέχρι και τον Ιανουάριο του 2009, ήταν μέλος του Ανώτερου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων, Senior European Advisory Council του Μοοdy’s, περίοδος κατά την οποία χρημάτισε πρόεδρος του πανεπιστημίου Μποκόνι», τονίζει η ιταλική προεδρία της κυβέρνησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο ανακοινωθέν, αποσαφηνίζεται, επίσης, ότι «το Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων επέφερε τη συμμετοχή του σε δυο με τρεις συνεδριάσεις το χρόνο, με ανταλλαγές απόψεων επί της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης και της οικονομικής πολιτικής. Όχι την αξιολόγηση -ούτε καν την έμμεση- εταιριών και κρατών, σε ό,τι αφορά την πιστοληπτική τους ικανότητα».

Η τοποθέτηση αυτή της ιταλικής κυβέρνησης θεωρείται μια έμμεση απάντηση σε σημερινό άρθρο της κεντροδεξιάς εφημερίδας «Λίμπερο», στο οποίο αναφέρεται ότι «υπάρχει η υποψία ότι πίσω από το “νοκ άουτ” της Ιταλίας, που ανάγκασε σε παραίτηση τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι από την πρωθυπουργία, βρίσκεται και ο Μάριο Μόντι». Σύμφωνα με τη «Λίμπερο», οι υποψίες, βασίζονται στο ότι ο Μόντι συνεργάσθηκε με τον οίκο Μοody’s.

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά
Πηγή: ΑΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης