Διαδηλωτές πέταξαν αυγά στον Γάλλο υπουργό Οικονομίας Εμμανουέλ Μακρόν, ο οποίος για ένα μέρος της αριστεράς ενσαρκώνει τη στροφή της σοσιαλιστικής κυβέρνησης προς τον κοινωνικό φιλελευθερισμό.

Ο υπουργός, ο οποίος βρισκόταν στο Μοντρέιγ, στο ανατολικό Παρίσι, έγινε στόχος των διαδηλωτών που αντιτίθενται στη μεταρρύθμιση του εργασιακού κώδικα η οποία αμφισβητείται εδώ και περισσότερο από τρεις μήνες, διαπίστωσε μια δημοσιογράφος του AFP.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι διαδηλωτές έριξαν εναντίον του αυγά και του φώναζαν “πάρε δρόμο”.

“Δεν μιλάω για ένα νομοσχέδιο με αυγά και ξυλοδαρμούς”, απάντησε ο Εμμανουέλ Μακρόν καταγγέλλοντας τη “βία” και την “επιθετικότητα” των διαδηλωτών.

Πρώην τραπεζίτης και ηλικίας 38 ετών, ο Μακρόν έχει μια ασυνήθιστη διαδρομή. Προστατευόμενος του προέδρου Φρανσουά Ολάντ, μπήκε στην κυβέρνηση το 2014 χωρίς να είναι μέλος του Σοσιαλιστικού Κόμματος και χωρίς να έχει ποτέ εκλεγεί σε αιρετό αξίωμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έκτοτε διατηρεί το δικαίωμά του να μιλάει ελεύθερα, παίρνοντας μερικές φορές θέσεις αντίθετες σ’ αυτές της παράταξής του, κυρίως αναφορικά με τη φορολόγηση της περιουσίας ή τον χρόνο εργασίας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης