Χιλιάδες τρακτέρ βρίσκονται σήμερα στους δρόμους σε ολόκληρη τη Γερμανία, σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά της πολιτικής της κυβέρνησης για θέματα αγροτικής οικονομίας και περιβάλλοντος.

Στο Βερολίνο αγρότες με τα τρακτέρ τους συγκεντρώθηκαν έξω από τα κεντρικά γραφεία του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD), ζητώντας την «άμεση παραίτηση» της υπουργού Περιβάλλοντος Σβένια Σούλτσε. Διαδηλώνουμε «κατά της δυσφήμησής μας από τους πολιτικούς» αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι διοργανωτές, η ομάδα «Η γη μας συνδέει», και κατηγορούν την υπουργό ότι επιρρίπτει αποκλειστικά στους καλλιεργητές και στη χρήση των φυτοφαρμάκων την ευθύνη για την εξαφάνιση πολλών ειδών από τη φύση. «Για τα προβλήματα της βιοποικιλότητας δεν ευθύνεται μόνο η γεωργία, αλλά ολόκληρη η κοινωνία. Εμείς οι αγρότες θέλουμε προστασία της φύσης και του περιβάλλοντος, προκειμένου να είναι βιώσιμες και οι επιχειρήσεις μας και η κοινωνία» επισημαίνουν και ζητούν διάλογο για την εφαρμογή πολιτικών φιλικότερων τόσο προς το περιβάλλον όσο και προς την αγροτική οικονομία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λόγω της κίνησης των γεωργικών οχημάτων, σε κεντρικούς δρόμους του Βερολίνου προκλήθηκαν από το πρωί σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης