Μάχη με τον χρόνο προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο ενός εμφυλίου πολέμου στη Συρία δίνει η διεθνής κοινότητα, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του Ο.Η.Ε, Ban Ki-moon.

Μιλώντας σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας για τη Συρία στο ινστιτούτο ερευνών Atlantic Council, στην Ουάσιγκτον, κατήγγειλε τις «ωμότητες» των δυνάμεων που παραμένουν πιστές στον πρόεδρο της ασιατικής χώρας, Bashar al-Assad, υπογραμμίζοντας πως η αντίσταση των αντικαθεστωτικών έχει δυναμώσει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η κυβέρνηση της Συρίας συνεχίζει να επιτίθεται εναντίον του λαού. Δεν μπορούμε να προβλέψουμε πως θα τελειώσει αυτό. Αυτό που ξέρουμε είναι πως δεν μπορούν να υπάρξουν συμβιβασμοί στις θεμελιώδεις αρχές της δικαιοσύνης και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», εξήγησε.

Αναφερόμενος στην αποστολή των 60 παρατηρητών του Ο.Η.Ε. στη Συρία, σημείωσε ότι είναι μια «δύσκολη αποστολή σε μια δύσκολη στιγμή».

«Ξέρουμε πως οι πολίτες που τους μιλούν μπορεί να αντιμετωπίσουν αντίποινα, γνωρίζουμε το καθεστώς, το οποίο μπορεί να εκμεταλλευτεί την παρουσία της αποστολής του ΟΗΕ για να σχεδιάσει και άλλες επιθέσεις», πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, ανέφερε πως μέχρι τον Ιούνιο θα έχει αναπτυχθεί στη Συρία όλη η αποστολή του Ο.Η.Ε. (300 στρατιωτικοί παρατηρητές και 100 πολίτες), απευθύνοντας εκ νέου έκκληση προς τη Δαμασκό να τηρήσει την εκεχειρία.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης