O αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι δεν θα διεκδικήσει το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος, ώστε να είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του 2016. Η εξέλιξη αυτή τερματίζει την έντονη φημολογία των τελευταίων μηνών για τις προθέσεις του και απομακρύνει ένα τεράστιο πολιτικό εμπόδιο από την πορεία της Χίλαρι Κλίντον προς τον Λευκό Οίκο.

«Δυστυχώς θεωρώ ότι δεν διαθέτουμε τον απαραίτητο χρόνο για να θέσουμε υποψηφιότητα και να καταφέρουμε να κερδίσουμε το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος. Αν και δεν θα είμαι υποψήφιος, δεν θα σιωπήσω. Θα υπερασπιστώ ξεκάθαρα και με σθένος τις αξίες του κόμματός μας και την κατεύθυνση που πρέπει να ακολουθήσει η χώρα μας. Αυτό το κόμμα και αυτή η χώρα θα υποπέσουν σ’ ένα τραγικό σφάλμα εάν απομακρυνθούμε ή επιχειρήσουμε να ακυρώσουμε τον απολογισμό του Ομπάμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

»Οι Δημοκρατικοί όχι μόνο πρέπει να υπερασπιστούν και να προστατεύσουν αυτόν τον απολογισμό, αλλά επίσης να προωθήσουν αυτόν τον απολογισμό» τόνισε ο 72χρονος πολιτικός, ο οποίος είναι αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Ο βετεράνος της αμερικανικής πολιτικής σκηνής θεωρείται ως ο πιο πιστός σύμμαχος του Μπαράκ Ομπάμα, τον οποίο στηρίζει θερμά μετά την εκλογή του το 2008, σε αντίθεση με τη Χίλαρι Κλίντον, που είχε διατυπώσει δημοσίως την αντίθεσή της σε πολλά ζητήματα (Λιβύη, συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με την Ε.Ε.).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης