Η Λουσί Ζεεκό Μαριγκό, μια Γαλλίδα 41 ετών, εξαιτίας της ύποπτης συμπεριφοράς της οποίας ένα αεροσκάφος της εταιρείας US Airways που κατευθυνόταν προς τις ΗΠΑ πραγματοποίησε χθες Τρίτη αναγκαστική προσγείωση, θα απελαθεί στη Γαλλία χωρίς να της απαγγελθούν κατηγορίες, όπως ανακοίνωσε σήμερα το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης.

Ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας Τόμας Ντελαχάντι ενημέρωσε δικαστήριο του Μέιν ότι «με βάση την έρευνας, δεν θα κατατεθεί μήνυση εναντίον της», αλλά θα σταλεί σε κέντρο κράτησης «με σκοπό να απελαθεί στη Γαλλία», όπως αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου.
Η Μαριγκό υποστήριξε χθες στη διάρκεια μιας πτήσης από το Παρίσι προς τις ΗΠΑ πως της έχει εμφυτευθεί βόμβα στο σώμα και συνελήφθη μετά την αναγκαστική προσγείωση του αεροσκάφους στο Μπάνγκορ της πολιτείας Μέιν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η γαλλίδα υπήκοος, που είχε γεννηθεί στο Καμερούν, «έδωσε ένα σημείωμα σε μέλος του πληρώματος, το οποίο έγραφε πως έχει τοποθετημένο χειρουργικά στο
σώμα της εκρηκτικό μηχανισμό», τόνισε ο πρόεδρος της επιτροπής Εσωτερικής Ασφάλειας Πίτερ Κίνγκ σε ανακοίνωσή του.
Αμέσως το αεροσκάφος άλλαξε πορεία και προσγειώθηκε στο Μπάνγκορ, όπου οι αρχές διαπίστωσαν μετά την έρευνα πως δεν υπήρχαν εμφυτευμένα εκρηκτικά στο σώμα της γυναίκας.

Το αεροσκάφος Μπόινγκ 767 μετέφερε 179 επιβάτες και εννεαμελές πλήρωμα και μέχρι την προσγείωσή του στο Μπανγκόρ συνοδευόταν από δύο μαχητικά αεροσκάφη. Στον διάδρομο προσγείωσης περίμενε η αστυνομία.

Επιμέλεια: Μίτση Σκέντζου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:

Αναγκαστική προσγείωση λόγω βόμβας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης