Δεκατρείς Κολομβιανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν χθες, Σάββατο, στη διάρκεια επίθεσης των ανταρτών της οργάνωσης FARC εναντίον μιας στρατιωτικής περιπόλου στα σύνορα με τη Βενεζουέλα, ανακοίνωσε ο στρατός.

«Έπειτα από μια τρομοκρατική ενέργεια των FARC (Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις Κολομβίας), δύο υπαξιωματικοί και ένδεκα στρατιώτες δολοφονήθηκαν», διευκρινίζει στην ανακοίνωσή του ο κολομβιανός στρατός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ανακοίνωση της επίθεσης αυτής έγινε μερικές ώρες αφού ανακοινώθηκε ότι θα επαναληφθεί τη Δευτέρα στην Κούβα ο ειρηνευτικός διάλογος ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους αντάρτες των FARC, οι οποίοι είχαν αποφασίσει την Παρασκευή μια «παύση» των διαπραγματεύσεων.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε σε μια αγροτική ζώνη της κοινότητας Ταμέ στο διαμέρισμα Αράουκα, στα σύνορα με τη Βενεζουέλα.

Στην ανακοίνωση δεν διευκρινίζονται οι συνθήκες της επίθεσης, αλλά τα κολομβιανά μέσα ενημέρωσης υποστηρίζουν επικαλούμενα στρατιωτικές πηγές ότι επρόκειτο για μια ενέδρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αρχηγός του κολομβιανού στρατού μετέβη επιτόπου «για να εκτιμήσει την κατάσταση και να διευθύνει τις επιχειρήσεις», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Οι FARC, οι οποίες πιστεύεται ότι διαθέτουν περίπου 8.000 μαχητές, διαπραγματεύονται από το Νοέμβριο στην Αβάνα μια ειρηνευτική συμφωνία με την κολομβιανή κυβέρνηση για να μπει τέλος σε μια σύγκρουση που διαρκεί σχεδόν μισό αιώνα και είναι η παλαιότερη στη λατινική Αμερική.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης