Τουλάχιστον 40 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη διάρκεια σφοδρών καταιγίδων που έπληξαν το δυτικό τμήμα της Σρι Λάνκα μέσα στο Σαββατοκύριακο, μετέδωσε το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC.

Ο αριθμός των αγνοουμένων έχει φθάσει τους 30, ενώ εκπρόσωπος της αστυνομίας ανέφερε πως τα περισσότερα θύματα είναι αλιείς, οι οποίοι βρίσκονταν στα ανοικτά την ώρα που σημειώθηκαν τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Στην επιχείρηση εντοπισμού συνδράμουν και στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού της ασιατικής χώρας, την ίδια στιγμή που συγγενείς και φίλοι αγνοουμένων περιμένουν στις ακτές για κάποιο νέο αναφορικά με την τύχη των αγαπημένων τους προσώπων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Κύματα περνούσαν πάνω από τα κεφάλια μας! Ήταν κόλαση!» δήλωσε ένας από τους ψαράδες που απομακρύνθηκε με ασφάλεια από τη θάλασσα, όταν η μικρή βάρκα στην οποία επέβαινε ανετράπη.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία είχε προειδοποιήσει από την Παρασκευή για τα ακραία καιρικά φαινόμενα, ισχυρισμό που οι περισσότερες κοινότητες αλιέων τον διαψεύδουν. Εκτιμάται πως περισσότερα από 100 σπίτια καταστράφηκαν, ενώ 2.185 κατοικίες υπέστησαν ζημιές. Σε δηλώσεις του ο υπουργός Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών τόνισε πως θα γίνουν όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες για την άμεση ανακούφιση των πληγέντων.

Από την πλευρά της, η τοπική οργάνωση «Εθνικό Κίνημα Αλληλεγγύης Αλιέων» ζήτησε την καταβολή αποζημιώσεων και τη διεξαγωγή έρευνας για τυχόν ευθύνες της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας. Παρόλο που η Σρι Λάνκα διαθέτει ένα σύστημα προειδοποίησης τσουνάμι, δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για τις ξαφνικές καταιγίδες που πλήττουν κατά διαστήματα τα παράκτια της χώρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:
Φονικές πλημμύρες στη Σρι Λάνκα, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 26 Δεκεμβρίου 2012, 13:16

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης