Η αστυνομία της Σαγκάης έχει συλλάβει δέκα Τούρκους υπηκόους οι οποίοι λέγεται ότι πρόσφεραν βοήθεια σε υπόπτους τρομοκρατίας στην Σιντζιάνγκ.Σύμφωνα με την εφημερίδα Global Times, ακόμα έντεκα άτομα συμπεριλαμβανομένων εννέα υπόπτων τρομοκρατίας από την Σιντζιάνγκ, ήταν επίσης κρατούμενοι τον Νοέμβριο 2014.

Η εφημερίδα λέει ότι οι δέκα Τούρκοι κρατούμενοι κατηγορούνται για την παροχή πλαστών διαβατηρίων σε υπόπτους τρομοκρατίας, οι οποίοι προσπαθούσαν να φύγουν από την Κίνα παράνομα μέσω του ΑεροAδρομίου Πουντόνγκ της Σαγκάης. Κάθε ένας από αυτούς είχε πληρώσει εξήντα χιλιάδες γιουάν (8,22 χιλιάδες ευρώ περίπου) για ένα πλαστό διαβατήριο. Ακουστικό και οπτικό υλικό σχετικό με τρομοκρατία έχει βρεθεί στους υπόπτους που προσπαθούσαν να φύγουν από την Κίνα, σύμφωνα με την αναφορά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι κρατούμενοι είχαν προορισμούς την Συρία, το Αφγανιστάν και το Πακιστάν.Η αναφορά της Global Times λέει ότι οι δέκα Τούρκοι υπήκοοι έχουν κρατηθεί επίσημα με τις κατηγορίες ότι προσπάθησαν να κανονίσουν για άλλα πρόσωπα να περάσουν παράνομα τα εθνικά σύνορα. Σύμφωνα με τον κινεζικό νόμο, το έγκλημα επισύρει ποινή φυλάκισης από δύο έως επτά έτη. Εάν υπάρχουν επιβαρυντικές περιστάσεις, αυτοί οι κρατούμενοι μπορεί να καταδικαστούν από επτά έτη φυλάκισης μέχρι και σε ισόβια κάθειρξη.

Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη.

Πηγή: chinaandgreece.com 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης