Την περίπτωση να μεταφερθεί στη Δανία φυλακισμένος ακτιβιστής, ο οποίος βρίσκεται σε απεργία πείνας τις τελευταίες 59 ημέρες, εξετάζουν οι Αρχές του Μπαχρέιν έπειτα από αίτημα της πρώτης.

Οι Αρχές μετέφεραν τον ακτιβιστή, Αμπντουλχαντί αλ Χαουάτζα, ο οποίος έχει και την υπηκοότητα της Δανίας, από το ιατρείο μιας φυλακής σε ένα στρατιωτικό νοσοκομείο λόγω της άσχημης κατάστασης της υγείας του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 52χρονος ακτιβιστής, εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης για συμμετοχή στην εξέγερση της περασμένης χρονιάς στη νησιωτική χώρα, στην οποία πρωταγωνίστησε η σιιτική πλειοψηφία, με αίτημα περισσότερα δικαιώματα και τον εκδημοκρατισμό της χώρας.

Ο Υπουργός Εξωτερικών του Μπαχρέιν, Χάλεντ αλ Χαλίφα δήλωσε ότι το αίτημα να μεταφερθεί ο κρατούμενος έγινε από τον Δανό ομόλογό του Βίλι Σόντελ, όπως μετέδωσε το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο BNA. Ενώ, πρόσθεσε ότι τα δικαστήρια θα αποφασίσουν για το αίτημα αυτό.

Διεθνείς μη κυβερνητικές οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όπως η Διεθνής Αμνηστία καλούν τις αρχές του Μπαχρέιν να απελευθερώσουν τον αλ Χαουάτζα και να του επιτρέψουν να ταξιδέψει στην Δανία για να του παρασχεθούν ιατρικές φροντίδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Έλενα Φιντιάνη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης