Ανταπόκριση από Στρασβούργο – Νίκος Ρούσσης

Μία άγνωστη αλλά πολύ σημαντική πτυχή των επιπτώσεων που θα έχει, το καταστροφικό πέρασμα του κορωνοϊού στις χώρες που επλήγησαν, αναδεικνύει, με επείγουσα, γραπτή του, ερώτηση προς την Κομισιόν, ο Ισπανός ευρωβουλευτής των Σοσιαλιστών-Δημοκρατών Marcos Ros Sempere.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως υπογραμμίζει, εκτός από την υγεία, τις οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες, η επιδημία του κορωνοϊού θα συνεχίσει να επηρεάζει τον τομέα της εκπαίδευσης, για εκατομμύρια Ευρωπαίους φοιτητές σχολείων και πανεπιστημίων και θα προκαλέσει σοβαρή βλάβη στο τρέχον ακαδημαϊκό έτος.

O Ισπανός ευρωβουλευτής Marcos Ros Sempere

Αναφερόμενος στην παρούσα κατάσταση ο Ισπανός ευρωβουλευτής, σημειώνει ότι εκατομμύρια μαθητές σχολείου και πανεπιστημίου έχουν πλέον διακόψει τα μαθήματά τους και παραμένουν στο σπίτι, υπογραμμίζοντας, όμως, ότι «δεν έχουν όλοι αξιοπρεπή σύνδεση στο Διαδίκτυο ή τα εργαλεία για να παρακολουθούν μαθήματα στο διαδίκτυο και ούτε υπάρχουν εκπαιδευτικά ιδρύματα, που ιδρύθηκαν για αυτό το σύστημα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιπλέον, συμπληρώνει, η διάρκεια των αναστολών θα διαφέρει από το ένα κράτος μέλος στο άλλο και όλα τα παραπάνω θα προκαλέσουν σημαντικές ανισότητες όσον αφορά την πρόσβαση στην εκπαίδευση, δημιουργώντας ένα νέο εκπαιδευτικό χάσμα.

Αυτή η κατάσταση θα επηρεάσει επίσης το πρόγραμμα Erasmus + και τις ακαδημαϊκές επιδόσεις σε κάθε επίπεδο, καθώς και τις εξετάσεις για είσοδο στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Χώρου Ανώτατης Εκπαίδευσης, συμπεραίνει ο Ισπανός ευρωβουλευτής και ερωτά την Κομισιόν, ποια μέτρα σκοπεύει να λάβει, για να μετριάσει τις συνέπειες αυτής της κρίσης και ιδίως τις ανισότητες που θα προκαλέσει στην εκπαίδευση.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης