Το ετήσιο συνέδριο για τις γυναίκες, που επρόκειτο να διεξαχθεί από τις 9 έως τις 20 Μαρτίου στη Νέα Υόρκη με τη συμμετοχή 12.000 ανθρώπων από κάθε γωνιά του κόσμου, συμπτύχθηκε σε διάρκεια και θα πραγματοποιηθεί σε μία μόλις ημέρα, εξαιτίας της επιδημίας του νέου κορωνοϊού, ανακοίνωσαν τη Δευτέρα οι διοργανωτές.

«Μετά τις συστάσεις (την Παρασκευή) του γενικού γραμματέα (Αντόνιο Γκουτιέρες) να μειώσουμε δραστικά τη μορφή του συνεδρίου λόγω του κορωνοϊού», «αποφασίστηκε να διεξαχθεί μια συνεδρίαση την 9η Μαρτίου προκειμένου οι αντιπροσωπείες να υιοθετήσουν μια πολιτική διακήρυξη» τονίζεται σε ένα δελτίο Τύπου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η 64η Σύνοδος της Επιτροπής για την Κατάσταση των Γυναικών επρόκειτο να τιμήσει την 25η επέτειο από τη Διακήρυξη του Πεκίνου. Το 1995, η Παγκόσμια Σύνοδος των Ηνωμένων Εθνών για τις Γυναίκες είχε υιοθετήσει ένα ψήφισμα για τη χειραφέτηση και των προώθηση των γυναικών σε ολόκληρο τον κόσμο, περιγράφοντας σειρά στόχων για την επίτευξη της ισότητας των φύλων σε τομείς όπως η οικονομία, οι γυναίκες στην εξουσία ή οι γυναίκες και το περιβάλλον.

Την ώρα που ο ΟΗΕ ανακοίνωσε τη Δευτέρα το κλείσιμο των γραφείων του στη Γενεύη για τους επισκέπτες εξαιτίας του Covid-19 προς το παρόν δεν έχει ληφθεί κάποια σχετική απόφαση για τη Νέα Υόρκη, όπου τα Ηνωμένα Έθνη υποδέχονται κάθε χρόνο, όπως και στη Γενεύη, δεκάδες χιλιάδες τουρίστες.

«Τίποτα δεν έχει προβλεφθεί, επί του παρόντος, σχετικά με την απαγόρευση της πρόσβασης των επισκεπτών, η κατάσταση παραμένει ρευστή και θα επανεξετάζεται καθημερινά» επισήμανε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΟΗΕ Στεφάν Ντουζαρίτς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης