Σειρά μέτρων, όπως κλείσιμο συνόρων και απαγόρευση κυκλοφορίας, λαμβάνουν πολλές χώρες σε όλον τον κόσμο. Ορισμένες από τις τελευταίες εξελίξεις:

ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Η κυβέρνηση της Ουκρανίας κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Κίεβο και άλλες δύο από τις 25 περιφέρειες της χώρας, λόγω της πανδημίας. Συνολικά σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχουν κηρυχθεί τέσσερις επαρχίες. Στην Ουκρανία έχουν καταγραφεί 26 κρούσματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΒΟΛΙΒΙΑ: Το άμεσο κλείσιμο των χερσαίων συνόρων και του εναέριου χώρου για τις διεθνείς πτήσεις από αύριο, Σάββατο, αποφάσισε η κυβέρνηση. Το μέτρο θα ισχύσει μέχρι τις 31 Μαρτίου. Επιπροσθέτως, θα διακοπούν όλες οι μεταφορές από την ξηρά, τα ποτάμια και τις λίμνες, είτε είναι διεθνείς είτε μεταξύ των επαρχιών της χώρας. Η Βολιβία, με πληθυσμό 11 εκατομμυρίων, έχει 16 κρούσματα του SARS-CoV-2 και έχει επιβάλει απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 5 το απόγευμα μέχρι τις 5 το πρωί. Ο υπουργός Υγείας Άνιμπαλ Κρους δεν απέκλεισε την πιθανότητα να ληφθούν ακόμη πιο σκληρά μέτρα.

ΣΟΥΔΑΝ: Οι αρχές επιβεβαίωσαν ότι εντοπίστηκε και δεύτερο κρούσμα σήμερα, στην πρωτεύουσα Χαρτούμ, και λαμβάνουν σειρά μέτρων για να προληφθεί η εξάπλωση της επιδημίας. Ο ασθενής είναι ένας αλλοδαπός, ηλικίας περίπου 40 ετών, που εργάζεται για έναν διεθνή οργανισμό. Η κυβέρνηση απαγόρευσε τις μαζικές συναθροίσεις, συμπεριλαμβανομένων των θρησκευτικών τελετών και των διαδηλώσεων. Έκλεισαν επίσης οι αίθουσες γαμήλιων δεξιώσεων, οι χώροι άθλησης και τα καφενεία με ναργιλέδες. Το Σουδάν έχει ήδη κλείσει τα αεροδρόμια και τα σύνορά του, μετά τον θάνατο του πρώτου ασθενούς, πριν από μία εβδομάδα.

ΒΟΣΝΙΑ: Η αυτόνομη οντότητα στη Βοσνιο-Κροατική Ομοσπονδία απαγόρευσε από σήμερα και μέχρι τις 31 Μαρτίου σε ηλικιωμένους άνω των 65 ετών και σε νέους κάτω των 18 ετών να βγαίνουν από τα σπίτια τους, προσπαθώντας να αναχαιτίσει την εξάπλωση της επιδημίας. Στη χώρα έχουν καταγραφεί 83 κρούσματα μέχρι τώρα και δύο από τους ασθενείς νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΙΡΛΑΝΔΙΑ: Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε σήμερα ότι βρέθηκαν θετικοί άλλοι 126 άνθρωποι, αυξάνοντας τον αριθμό των κρουσμάτων στα 683. Τρεις άνθρωποι έχουν πεθάνει.

ΠΟΛΩΝΙΑ: Η κυβέρνηση κήρυξε κατάσταση επιδημικής απειλής και κλείνει όλα τα σχολεία μέχρι το Πάσχα, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Ματέους Μοραβιέτσκι. Η Πολωνία μετρά 411 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 5 νεκρούς και έχει κλείσει τα σύνορά της.

ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Η αλυσίδα σουπερμάρκετ Tesco έκανε γνωστό σήμερα ότι θα προσλάβει 20.000 ανθρώπους για να εργαστούν στα καταστήματά της τουλάχιστον για τις επόμενες 12 εβδομάδες, ώστε να ανταποκριθεί στην πρωτοφανή αύξηση της ζήτησης για τρόφιμα και οικιακά προϊόντα. Ο πανικός που προκλήθηκε στη Βρετανία τις τελευταίες ημέρες είχε ως αποτέλεσμα να αδειάσουν τα ράφια σε πολλά σουπερμάρκετ της χώρας.

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης