Η κυβέρνηση της Νέας Ζηλανδίας ανακοίνωσε σήμερα ότι εντοπίστηκαν δύο νέα κρούσματα μόλυνσης από τον κορωνοϊό, τα οποία συνδέονται με πρόσφατο ταξίδι από το Ηνωμένο Βασίλειο, εξέλιξη που έβαλε τέλος σε μια περίοδο 24 ημερών που δεν είχε καταγραφεί κανένα κρούσμα.

Η νεοζηλανδική κυβέρνηση ήρε όλους τους κοινωνικούς και οικονομικούς περιορισμούς αυτή την εβδομάδα με εξαίρεση τους ελέγχους στα σύνορα αυτή την εβδομάδα, αφού ανακοίνωσε πως δεν είχε πλέον κανένα νέο ή ενεργό κρούσμα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2. Η Νέα Ζηλανδία ήταν μια από τις πρώτες χώρες στον κόσμο που ανακοίνωσε την επάνοδό της στην ομαλότητα που γνώριζε προτού ξεσπάσει η παγκόσμια πανδημία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, η πρωθυπουργός Τζασίντα Αρντέρν προειδοποίησε πως θα μπορούσαν να εντοπιστούν νέα κρούσματα, τόσο διότι αναμένεται η επιστροφή Νεοζηλανδών στην πατρίδα τους, ενώ επιτρέπεται ξανά η είσοδος στη χώρα υπό προϋποθέσεις.

Το υπουργείο Υγείας διευκρίνισε ότι τα δύο κρούσματα μόλυνσης είναι αλληλένδετα και συνδέονται με πρόσφατο ταξίδι από το ΗΒ.

Αναμένεται να δοθούν λεπτομέρειες κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου αργότερα εντός της ημέρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Νέα Ζηλανδία καταγράφει έως εδώ 22 θανάτους εξαιτίας του COVID-19.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης