Οι υγειονομικές αρχές της Νότιας Κορέας ανακοίνωσαν σήμερα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες διαγνώστηκαν ακόμα 1.212 κρούσματα του SARS-CoV-2, ο υψηλότερος αριθμός από την 25η Δεκεμβρίου -όταν είχαν επιβεβαιωθεί 1.240, το εθνικό ρεκόρ, καθώς στη χώρα της Ασίας μαινόταν το τρίτο κύμα της πανδημίας του νέου κορωνοϊού- με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί να φθάνει τις 162.753.

Το ίδιο διάστημα, υπέκυψε άλλος ένας ασθενής με τον COVID-19, αυξάνοντας τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας μέχρι στιγμής στους 2.033 νεκρούς στο κράτος της νοτιοανατολικής Ασίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η νέα θεαματική αύξηση ώθησε τον πρωθυπουργό Κιμ Μπου-κιουμ να ανακοινώσει ότι η ισχύς των μέτρων της λεγόμενης κοινωνικής απόστασης θα παραταθεί για μερικές ημέρες και θα εξεταστεί το ενδεχόμενο οι περιορισμοί να γίνουν ακόμα αυστηρότεροι, με δεδομένο πλέον πως εξαπλώνεται το πολύ πιο μολυσματικό παραλλαγμένο στέλεχος Δέλτα.

Ο κ. Μπου-κιουμ τόνισε κατά τη διάρκεια σύσκεψης του κλιμακίου το οποίο χειρίζεται την αντιμετώπιση της πανδημίας πως ο ιός τελευταία προσβάλλει ειδικά νέους από 20 ως 30 ετών οι οποίοι δεν έχουν εμβολιαστεί.

Από το σύνολο των 52 εκατ. κατοίκων της Νότιας Κορέας, 15,4 εκατ. πολίτες (το 30,1%) έχουν λάβει την πρώτη δόση των εμβολίων τους για τον COVID-19, ωστόσο μόνο 5,4 εκατ. (το 10,6%) έχουν κάνει και τη δεύτερη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης