Την πιθανότητα να ενεργοποιηθεί η 25η τροποποίηση του αμερικανικού συντάγματος, που οδηγεί στην καθαίρεση του προέδρου και την ανάληψη της προεδρίας από τον αντιπρόεδρο, συζήτησαν ο υπουργός Οικονομικών Στήβεν Μνούτσιν και ο υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει το CNBC.  

Σύμφωνα με το CNBC που επικαλείται τρεις πηγές, οι δύο Αμερικανοί υπουργοί φαίνεται να πραγματοποίησαν ανεπίσημες συνομιλίες στα γραφεία τους σχετικά με το πώς θα μπορούσε να δρομολογηθεί η διαδικασία της 25ης τροποποίησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, φωνές αντίθετες ως προς την εργαλειοποίηση αυτής της διαδικασίας υποστηρίζουν πως από τη μία θα διαρκούσε μία εβδομάδα και πιθανόν να μην είχε κανένα νόημα δεδομένης της αλλαγής εξουσίας στις 20 Ιανουαρίου και από την άλλη θα υπήρχε η πιθανότητα να λειτουργήσει υπέρ του Αμερικανού προέδρου «ηρωποιώντας» τον στα μάτια των ακροδεξιών οπαδών του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και ο απερχόμενος αντιπρόεδρος Μάικ Πενς εναντιώθηκε στη χρήση της 25ης τροποποίησης του Συντάγματος των ΗΠΑ ώστε να απομακρυνθεί από το αξίωμά του ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στο περιβάλλον του που επικαλούνται το Business Insider, οι New York Times και το Reuters.

Τόσο ο υπουργός Οικονομικών, όσο και ο υπουργός Εξωτερικών αρνήθηκαν να σχολιάσουν τις πληροφορίες και από το επίσημο περιβάλλον τους υπήρχε άρνηση ότι έγιναν αυτές οι συζητήσεις, περί απομάκρυνσης Τραμπ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης