Νέα αποκαλυπτικά στοιχεία υποστηρίζει το CNN ότι έχουν περιέλθει στα χέρια του FBI, βάση των οποίων ενισχύεται η θεωρία πως οι δύο νεαροί στις φωτογραφίες -που έδωσε στη δημοσιότητα λίγο μετά τα μεσάνυχτα η ομοσπονδιακή υπηρεσία- είναι οι βασικοί ύποπτοι για τις βομβιστικές επιθέσεις στη Βοστώνη.

Οι έρευνες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και σύμφωνα με το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο υπάρχει ακόμα ένα νέο αδημοσίευτο video, το οποίο καθιστά ακόμα πιο «ύποπτες» τις κινήσεις των δύο νεαρών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επικαλούμενο αξιωματούχο της ομοσπονδιακής υπηρεσία, μετέδωσε ότι είναι πολύ πιθανό οι δύο άνδρες -που έχουν καταγραφεί από κάμερα Ασφαλείας πολυκαταστήματος να κινούνται κατά μήκος του πεζοδρομίου στην οδό Μπόιλστον- να είναι τελικά αυτοί που ευθύνονται για την τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών λίγο πριν τη γραμμή του τερματισμού στον Μαραθώνιο της Βοστώνης. Σύμφωνα με το οπτικοακουστικό υλικό -που δεν έχει δημοσιευτεί ακόμα- οι δύο ύποπτοι παραμένουν για λίγα δευτερόλεπτα ατάραχοι στη θέση τους, προκειμένου να παρακολουθήσουν τις σκηνές που εκτυλίσσονται γύρω τους μετά τις εκρήξεις. Στη συνέχεια εμφανίζονται να απομακρύνονται ήρεμα και χωρίς ίχνος ταραχής από τον τόπο της τραγωδίας.

«Όταν οι βόμβες ενεργοποιούνται και ο περισσότερος κόσμος τρέχει να κρυφτεί ή πέφτει στο έδαφος, οι δύο ύποπτοι απομακρύνονται με ήρεμο βηματισμό. Συμπεριφέρονται τελείως διαφορετικά από τον υπόλοιπο κόσμο», αναφέρει η πηγή του CNN.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ερευνητές του FBI αρχίζουν να εξετάζουν μεταξύ άλλων και το ενδεχόμενο οι εκρηκτικοί μηχανισμοί να ενεργοποιήθηκαν από απόσταση, καθώς κανένας από τους δύο υπόπτους δεν δείχνει να ξαφνιάζεται από τις εκρήξεις.

«Σαν να περίμεναν να συμβεί κάτι τέτοιο», προσθέτει ο αξιωματούχος.

Υπενθυμίζεται πως οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας προχώρησαν σε απενεργοποίηση του δικτύου τους στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Βοστώνης, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο της ενεργοποίησης «κρυμμένων» εκρηκτικών μηχανισμών.

Διαβάστε επίσης:
Βοστώνη: Νέες φωτογραφίες πιθανών υπόπτων, Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 19 Απριλίου 2013, 00:36

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης