Στις 5 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του Εθνικού Συνδέσμου Εκδοτών της Γαλλίας (SNE), θα κυκλοφορήσει ένα λεύκωμα προς τιμή του σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo και των θυμάτων της τρομοκρατικής επίθεσης που δέχτηκαν τα γραφεία του. Το λεύκωμα θα κυκλοφορήσει με τον τίτλο «La BD estis Charlie» (σ.σ. Τα κόμιξ είναι ο Charlie) και θα περιλαμβάνει 183 σκίτσα.

Μεταξύ των δημιουργών που συμμετέχουν στο εγχείρημα αυτό είναι οι Γάλλοι σκιτσογράφοι Μπλουτς, Μανού Λαρσενέ, Ρενέ Πετιγιόν, Λοΐκ Σεσρές, Λουίς Τροντχάιμ, Μαρτίν Βιντμπέρ, επίσης ο Βέλγος Φιλίπ Γκελούκ, ο Ελβετός Ζεπ, ο Αμερικανός Ρόμπερτ Κραμπ και ο Καναδός Γκι Ντελίσλ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πολλοί εξειδικευμένοι εκδότες συμμετείχαν στο λεύκωμα, περιλαμβανομένων των εκδοτικών οίκων Castermab, Fluide Glacial, Futuropolis, Denoel Graphic.

Επίσης, στην προσπάθεια συνεργάστηκαν οι οίκοι Glenat/Vents d΄ouest, Rue de Sevres, Steinkis, Delcourt/Soleil, Panini και Media-participations (Dargaud, Dupuis, Le Lombard, Urban Comics).

Το λεύκωμα, που θα κυκλοφορήσει την 5η Φεβρουαρίου, θα τυπωθεί σε 100.000 αντίτυπα. Η τιμή πώλησής του θα είναι 10 ευρώ. Θα προπωληθεί στο 42ο Διεθνές Φεστιβάλ Γελοιογραφιών του Ανγκουλέμ, που ξεκινά την Πέμπτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Σχεδιαστές, συντάκτες και εκδότες έχουν προσφέρει τα δικαιώματά τους και τις υπηρεσίες τους: τυπογράφοι, χαρτοποιοί και διανομείς εργάστηκαν σε τιμή κόστους. Βιβλιοπώλες επίσης έλαβαν επίσης την ίδια μειωμένη αμοιβή» πρόσθεσε ο SNE.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης