Μεγάλη επιχείρηση στην οποία συμμετέχουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποιείται αυτή την ώρα στη συνοικία του Ερυθρού Σταυρού της πόλης Ρενς για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των τριών εκτελεστών που το πρωί της Τετάρτης γάζωσαν τα γραφεία του γαλλικού σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo και δολοφόνησαν 12 άτομα (τον διευθυντή του περιοδικού, τέσσερις σκιτσογράφους, τρεις δημοσιογράφους, τον θυρωρό του κτηρίου, έναν προσκεκλημένο καθώς και δύο αστυνομικούς).

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης, οι έρευνες των γαλλικών δυνάμεων ασφαλείας έχουν επικεντρωθεί σε τρία σημεία της εν λόγω συνοικίας της βορειοδυτικής Γαλλίας καθώς εκεί φαίνεται πως έχουν διαφύγει οι δράστες. Πάνω από την περιοχή πετά ελικόπτερο της αστυνομίας, κλιμάκια αστυνομικών «χτενίζουν» τους δρόμους ενώ αναμένεται και η συνδρομή από ειδικές δυνάμεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νωρίτερα τα γαλλικά ΜΜΕ είχαν μεταδώσει ότι οι έρευνες γίνονταν στην πόλη Ζενεβιλιέ ενώ υπάρχουν πληροφορίες ότι έχουν πραγματοποιηθεί έφοδοι σε διαμερίσματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις έρευνες για την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό των δραστών συμμετέχει και το FBI όπως δήλωσε νωρίτερα την Τετάρτη ο διευθυντής της αμερικανικής ομοσπονδιακής υπηρεσίας Τζέιμς Κόμεϊ.

Η λίστα των θυμάτων

Σύμφωνα με δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας «Le Monde», τα 12 θύματα της επίθεσης είναι οι:

– Jean Cabut, (καλλιτεχνικό ψευδώνυμο Cabu), σκιτσογράφος και διευθυντής του περιοδικού
– Georges Wolinski, σκιτσογράφος
– Stéphane Charbonnier, (καλλιτεχνικό ψευδώνυμο Charb), σκιτσογράφος
– Bernard Verlhac ((καλλιτεχνικό ψευδώνυμοTignous), σκιτσογράφος
– Philippe Honoré (καλλιτεχνικό ψευδώνυμο Honoré), σκιτσογράφος
– Bernard Maris, δημοσιογράφος και οικονομολόγος
– Elsa Cayat, δημοσιογράφος και ψυχολόγος
– Mustapha Ourrad, διορθωτής
– Frédéric Boisseau, θυρωρός
– Ahmed Meradet, αστυνομικός
– Franck Brinsolaro, αστυνομικός
– Michel Renaud, επισκέπτης και πρώην αξιωματούχος του δήμου

Τα ονόματα και η δράση των υπόπτων

H γαλλική αστυνομία, όπως μεταδίδει το Reuters, αναζητεί δύο αδέλφια 34 και 32 ετών με τα ονόματα Σερίφ και Σαΐντ Κουάτσι και τον φερόμενο ως συνεργό τους έναν 18χρονο το όνομα του οποίου σύμφωνα με το Associated Presse είναι Χαμίντ Μουράντ.

Επίσης όπως αναφέρει η ίδια πηγή τα δύο αδέλφια πρόσφατα είχαν δικασθεί για υπόθεση τρομοκρατίας.

Όπως μεταδίδει το Reuters η αστυνομία εντόπισε τους δράστες από την ταυτότητα του ενός η οποία βρέθηκε μέσα στο εγκαταλελειμμένο αυτοκίνητο διαφυγής.

Ο Σερίφ, είχε καταδικασθεί το 2005 για συμμετοχή σε επιχειρήσεις που συνδέονταν με τρομοκρατικά δίκτυα. Μάλιστα είχε συλληφθεί από τη γαλλική αστυνομία την ώρα που ετοιμαζόταν να φύγει για τη Συρία προκειμένου να πολεμήσει στο πλευρό των τζιχαντιστών.

Το Reuters σημειώνει πως είχε καταδικαστεί σε 18 μήνες φυλάκιση το 2008.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης