Οι εμπορικές συνομιλίες Βρετανίας και ΕΕ είναι σε «πολύ δύσκολο σημείο», δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, τονίζοντας ότι ο χρόνος εξαντλείται και ότι η όποια συμφωνία πρέπει να σέβεται τη βρετανική κυριαρχία.

Οι συνομιλίες στο Λονδίνο συνεχίστηκαν έως τις 11 χθες το βράδυ στο Λονδίνο, αφού προέκυψαν δυσκολίες όταν η βρετανική πλευρά κατηγόρησε την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι φέρνει νέες απαιτήσεις στο τραπέζι, μια κατηγορία την οποία η ΕΕ αρνήθηκε και την οποία χαρακτήρισε κίνηση με στόχο να εξασφαλιστούν περισσότερες παραχωρήσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι διαπραγματευτικές ομάδες προσπαθούν ανεπιτυχώς εδώ και εβδομάδες να γεφυρώσουν τις διαφορές στα πλέον ακανθώδη ζητήματα, συμπεριλαμβανομένων αυτών της αλιείας και των κανόνων ισότιμου ανταγωνισμού, με τον εκπρόσωπο να δηλώνει ότι οι όποιες περαιτέρω συζητήσεις το Σαββατοκύριακο «εξαρτώνται» από το τι θα συμβεί σήμερα.

«Είμαστε δεσμευμένοι στο να εργαστούμε σκληρά για να προσπαθήσουμε να καταλήξουμε σε μια συμφωνία με την ΕΕ. Οι συνομιλίες συνεχίζονται. Υπάρχουν ακόμα κάποια ζητήματα για να ξεπεραστούν. Ο διαθέσιμος χρόνος είναι πολύ λίγος και είμαστε σε ένα πολύ δύσκολο σημείο στις συνομιλίες» δήλωσε ο εκπρόσωπος στους δημοσιογράφους.

«Αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι δεν θα μπορέσουμε να καταλήξουμε σε μια συμφωνία που δεν σέβεται τις θεμελιώδεις μας αρχές σε ό,τι αφορά την κυριαρχία και την ανάκτηση του ελέγχου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Mε πληροφορίες από Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης