Απορρίφθηκε από τη Βουλή των Κοινοτήτων το αίτημα της βρετανικής κυβέρνησης να υπάρξει σήμερα Δευτέρα νέα ψηφοφορία επί της Συμφωνίας Αποχώρησης, στην οποία κατέληξε ο Μπόρις Τζόνσον με τους 27 της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τη σχετική απόφαση έλαβε ο πρόεδρος της Βουλής, Τζον Μπέρκοου. «Η απόφασή μου είναι πως δεν θα υπάρξει σήμερα τέτοια συζήτηση, καθώς κάτι τέτοιο θα συνιστούσε απειθαρχία» ανέφερε ο Μπέρκοου στο σώμα, ανακοινώνοντας την απόφασή του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Βουλής των Κοινοτήτων, «το σημερινό αίτημα της κυβέρνησης είναι στην ουσία το ίδιο με αυτο που κατέθεσε το Σάββατο και η Βουλή έχει ήδη αποφασίσει για το θέμα αυτό».

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων κάλεσε την κυβέρνηση να καταθέσει πρώτα τη νομοθεσία που απαιτείται για την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και στη συνέχεια να ζητήσει την υπερψήφιση της συμφωνίας από τη βρετανική Βουλή. 

Ντάουνινγκ Στριτ: «Είμαστε απογοητευμένοι»

Την απογοήτευσή της για την απόφαση Μπέρκοου εξέφρασε η Ντάουνινγκ Στριτ. «Είμαστε απογοητευμένοι που ο Μπέρκοου δεν μας έδωσε την ευκαιρία να εκπληρώσουμε τη θέληση των πολιτών. Ο κόσμος θέλει να γίνει το Brexit πραγματικότητα» ανέφερε εκπρόσωπος της βρετανικής κυβέρνησης.

Η κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον επιθυμούσε διακαώς μία ψηφοφορία επί της Συμφωνίας Αποχώρησης σήμερα στη Βουλή, μετά την αναβολή της σχετικής διαδικασίας στη συνεδρίαση του Σαββάτου. Στην περίπτωση που η κυβέρνηση εισήγαγε στο κοινοβούλιο το νομοσχέδιο για τη Συμφωνία Αποχώρησης, θα ήταν εφικτό να προχωρήσει τις επόμενες ημέρες στην κατάθεση των εφαρμοστικών νόμων και να προλάβει την προθεσμία της 31ης Οκτωβρίου.

Πάντως, η Κομισιόν επιβεβαίωσε σήμερα πως εξετάζει το ενδεχόμενο να δώσει νέα παράταση στη Μεγάλη Βρετανία για την έξοδό της από την Ε.Ε..

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης