Oι Βρετανοί δεν φαίνεται να συμμορφώνονται στα νέα μέτρα κατά του covid-19 παρά την ραγδαία αύξηση κρουσμάτων, αφού χθες, Τετάρτη, δημιουργήθηκε απίστευτος συνωστισμός σε παραλία του Μπράιτον.

Οι κάτοικοι προτίμησαν να απολαύσουν τη θάλασσα και τον ήλιο, ενώ δεν φάνηκαν να ανησυχούν διόλου για τις αποστάσεις ασφαλείας και τα πρωτόκολλα, καθώς οι τοπικές θερμοκρασίες έφτασαν τους 29 βαθμούς Κελσίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρ’ όλα αυτά, ο Reece, κάτοικος της γύρω περιοχής που έκανε βόλτα στον παραλιακό δρόμο, δήλωσε σε τοπικό κανάλι: «Για να είμαι ειλικρινής, κοιτάζοντας την παραλία σήμερα, δε νομίζω ότι οι άνθρωποι ανησυχούν πια. Αισθάνομαι ότι ξεχάστηκε πολύ γρήγορα όλο αυτό που συνέβη».

Την ίδια ώρα, οι επικεφαλής βρετανικών ιατρικών συλλόγων, επισημαίνουν με ανοιχτή επιστολή τους προς την κυβέρνηση την ανάγκη να υπάρξει μία «ταχεία και με το βλέμμα στο μέλλον αξιολόγηση» της ετοιμότητας του Ηνωμένου Βασιλείου για την αντιμετώπιση ενός δεύτερου κύματος του κορωνοϊού το οποίο φαίνεται να είναι προ των πυλών, λίγο μετά την χαλάρωση του lockdown. 

Δείτε το χαρακτηριστικό βίντεο που δημοσίευσε το δίκτυο Ruptly: 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης